Diabolo coaching met paarden

Diabolo coaching met paarden is er voor kinderen en jongeren die om wat voor reden dan ook uit balans zijn geraakt en hierdoor bijvoorbeeld vaak bang, boos of verdrietig zijn, maar ook voor kinderen of jongeren die weinig zelfvertrouwen hebben, somber of (faal)angstig zijn.

Bij Diabolo coaching is er ruime ervaring met kinderen of jongvolwassenen die problemen ervaren met  ADHD, Autisme, sociale vaardigheden of een (v)echtscheiding.

Samen met de paarden wordt de mogelijkheid gegeven om te ontdekken wie ze zijn en waar ze goed in zijn. Voor sommigen is het al heel fijn om een plek te hebben waar ze volledig  zichzelf kunnen zijn, zich kunnen uiten en ont-stressen.

Niet praten vanachter een bureau, maar in de buitenlucht samen met de pony’s en in beweging. We zien vaak dat drukke kinderen rustiger worden bij het paard en dat gesloten of onzekere kinderen zich juist vrijer voelen en zich meer durven te uiten. Afhankelijk van dat wat er nodig is, worden er oefeningen opgezet met het paard, waarbij het kind of de jongere ervaringsgericht kan gaan leren.  

Bij Diabolo coaching wordt ook de “anders leren met paarden” methode aangeboden. Dit is een methode waarbij kinderen van de basisschool vanaf groep 4 die vastlopen op school, met de paarden les wordt gegeven. Door de lesstof aan te pakken volgens hun eigen leerstijl – visueel/kinesthetisch in plaats van auditief – ontdekken ze dat ze wel degelijk kunnen leren. Schoolresultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en kinderen gaan weer met plezier naar school.

Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend contact opnemen of een afspraak maken.
Image
Image

Diabolo coaching met paarden
Danielle Kemper
Pastoor Clercxstraat 14A
5465 RH  Zijtaart

M: (06) 815 35 515
E:  
I: www.diabolocoaching.nl 

Kijk ook op Facebook

logo zijtaart.nl