De pelgrimswandeltocht door het mooie Brabantse landschap

Camino Brabant wordt een pelgrimswandeltocht van 300 kilometer door het mooie Brabantse landschap langs Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Breda, Waalwijk. Camino Brabant is gebaseerd op het concept van de pelgrimstocht naar Santiago. Dit concept is uniek, zo ook de bewegwijzering, het pelgrimspaspoort en de uiteindelijk oorkonde bij het afleggen van minimaal 100 kilometer.

Het eerste deel Den Bosch, Eindhoven naar Tilburg moet 1 mei 2022 geopend worden. Het jaar erna moet de gehele route geopend zijn.

Stukje voor beetje gaan we de route bekend maken en de bewegwijzering aangeven. Dit samen met een veilige rustige route, goede overnachtingsmogelijkheden, route stickers en bordjes, stempel plaatsen en startpunten welke goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer.


Het ontstaan van Camino Brabant

Camino Brabant is een initiatief van Jan Groenen. Nadat Jan in 2019-2020 een heel jaar hard had getraind om de Noord route van de Camino Santiago de Compostella te gaan lopen, brak de Corona crisis uit en ging Spanje op slot.

Uiteindelijk heeft Jan de Portugese kustroute van Porto naar Santiago de Compostella gelopen. Twee weken lang, vaak langs de kust van Portugal of Spanje en na 280 kilometer wandelen aangekomen in Santiago.

Als mooi alternatief heeft Jan inmiddels vele prachtige kilometers mogen lopen in de buurt van Veldhoven. Steeds dezelfde route maar vaak ook wat langer of korter naar gelang het weer, de tijd, en de zin. Steeds meer is hij het Brabantse landschap gaan waarderen en steeds vaker liep hij samen met mensen uit zijn directe omgeving weer andere routes.

Ook de katholieke inslag van een pelgrimsroute vond Jan erg speciaal, ondanks dat hij zelf niet een praktiserende katholiek is. Het heeft hem, en zo velen met hem, echt geraakt.

Dit heeft ons doen besluiten om de komende twee jaar te besteden aan het opzetten van een pelgrimsroute door het Brabantse landschap, gestoeld op de waardes van de pelgrimsroute naar Santiago. Camino Brabant een pelgrimswandeltocht van 300 kilometer door het mooie Brabantse landschap langs Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Breda, Waalwijk.
Image
Image

Stichting Camino Brabant
Kapteijnlaan 20
5505 AZ  Veldhoven 

E:  
I: www.caminobrabant.nl 

Kijk ook op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube