WielerTourClub

Wielertoerclub Zijtaart bestaat uit een enthousiaste groep fietsers uit de buurt en iedere zondag worden door de verschillende groepen toertochten gereden tussen de 60 en 90 km door het Brabantse land. We rijden in verschillende groepen met ieder een eigen specifieke snelheid variërend van 26-28 km/u tot 31-33 km/u voor ‘heren-groepen’ en daarnaast hebben we ook nog een grote damesgroep. Op woensdag rijdt er een seniorengroep.

Per groep zijn er tussen de 10 en 20 deelnemers waardoor er veilig gereden kan worden. Onderweg wordt er halfweg door alle groepen op dezelfde plaats gepauzeerd voor een kop koffie.

Het rijden in een groep gaat sneller en vergt meer discipline en stuurmanskunst. Nieuwe leden worden hierin goed begeleid en worden gekoppeld  aan een buddy die uitleg geeft over het rijden in groepsverband. Onze groepen rijden onder begeleiding van een ‘wegkapitein’.

De routes die gereden worden gaan voornamelijk over landelijke wegen. Dit om zo veel mogelijk het drukke verkeer te mijden. Op de website staat onder activiteiten een overzicht van de routes, vertrektijden, afstanden en pauzeplaatsen. Vertrek van de tochten is bij Café-zaal Kleijngeld, Pastoor Clercxstraat 53-55 te Zijtaart.

Wij bieden:
  • de gelegenheid om op diverse dagen per week in groepsverband te fietsen
  • het fietsen van aantrekkelijke wisselende maar goed verkende routes
  • fietsen in een tempo dat bij je past
  • een toerleider/wegkapitein per groep die de route heeft voorbereid en zorgt voor een haalbare sportieve inspanning voor de hele groep.
  • een sociale en vooral gezellige fietsclub.
  • fiets- clubkleding tegen een voordelig tarief.
  • je wordt automatisch lid van de NTFU, waardoor o.a. je fiets verzekerd is bij ongevallen.
Image
Image

WTC Zijtaart
René Looman
Dierenriem 8a
5482 XM Schijndel
 
M: (06) 212 42 329
E:  
I: www.wtczijtaart.nl

 
Kijk ook op Facebook en Twitter

logo zijtaart.nl