Ruitersport Zijtaart

Ruitersport Zijtaart is een actieve vereniging met inmiddels meer dan 100 leden (pony’s en paarden). Ruitersport Zijtaart bestaat uit rijvereniging St. Gregorius (opgericht in 1928) en ponyclub De Reigertjes (opgericht in 1982). Wij hebben ons eigen ruitersportterrein ‘De Leinse Hoefslag’.

De leden van onze vereniging beoefenen voornamelijk de dressuur en springen en bij gelegenheid wordt er meertal gereden. Op dinsdag- en donderdagavond bieden we clublessen aan. Door het jaar heen organiseren we diverse activiteiten, zoals ponykamp, cavaletti-les of schriktraining.

Ruitersport Zijtaart is ook bedreven in het organiseren van wedstrijden. In 2008, 2015 en 2019 heeft Ruitersport Zijtaart de Brabantse Kampioenschappen Outdoor KNHS georganiseerd, met dank aan de inzet van vele vrijwilligers. Op ons ruitersportterrein organiseren wij een paar keer per jaar een wedstrijd.

Bij Ruitersport Zijtaart is vrijwilligerswerk ook echt vrijwillig, dus geen verplichtingen maar hulp is altijd welkom. Mede dankzij de grote inzet van onze vrijwilligers kunnen wij onze leden een mooie ruitersportaccommodatie aanbieden.

Image
Image

Ruitersport Zijtaart 
Ruitersportterrein ‘De Leinse Hoefslag’
Leinserondweg 21A
5465 RV  Zijtaart

E:  
I: www.ruitersportzijtaart.nl 

Kijk ook op Facebook en Instagram

logo zijtaart.nl