Zijtaartse Jeugd Natuurvereniging

De Zijtaartse Jeugdnatuurvereniging bestaat al sinds 1984. We organiseren meestal een keer per maand een wandeling, excursie, of andere activiteit, meestal op de vroege zondagmorgen. We proberen de kinderen te leren kijken naar wat de natuur ons te bieden heeft en dit in de directe omgeving van Zijtaart. We vertrekken altijd vanaf Het Klooster en meestal fietsen we naar het beginpunt, maar soms gaan we met auto’s. Er gaan vrijwilligers van de vereniging mee om de kinderen te begeleiden. Maar ook ouders, opa’s en oma’s zijn van harte welkom om met ons mee op pad te gaan. De vereniging zorgt voor drinken/koekje na afloop van de activiteit.

Kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool kunnen lid worden van onze vereniging. Je wordt dan lid aan het begin van het kalenderjaar en mag lid blijven tot 3 jaar later. De contributie bedraagt € 15,00 per drie jaar.

Bijna iedere maand hebben we een leuke activiteit zoals:

  • Sporentocht – januari
  • Nestkastjes maken - februari
  • Voorjaarswandeling – maart
  • Paaseieren zoeken - april
  • Slootonderzoek - juli
  • Ontdektocht door de Moerkuilen - september
  • Paddenstoelen spotten - oktober
  • Avondwandeling - november
  • Kerststukje maken - december

Meld je hier aan en doe mee!
Hester, Ton & Cinda

 


Een aantal zaken waar jullie aan kunnen denken als je mee gaat met een van onze natuur activiteiten.

Fiets

We gaan vaak met de fiets op pad. Zorg voor een goede fiets en als je hem op slot wil zetten, zorg dan voor een opvallend labeltje. Voorkom ongelukken door goed op te letten en houd voldoende afstand.

Laarzen

Probeer zoveel mogelijk op laarzen of goede wandelschoenen te komen. Gymschoenen worden nat en vies. Als we met de auto gaan, neem dan je laarzen mee in een tas, zodat je na de wandeling weer schone schoenen aan kunt trekken om in de auto te gaan zitten. 

Communicatie

Voorafgaand aan elke activiteit ontvang je een mail met daarin de plaats waar we naar toe gaan en hoe laat je ergens moet verzamelen. Hou die mail goed in de gaten want er kunnen wel eens wijzigingen optreden. Ook komt elke activiteit in de agenda van deze website en het Zijtaarts Belang te staan en worden laatste wijzigingen via de Whatsapp-groep doorgegeven.

Leiding

De leiding van de Zijtaartse Jeugd Natuur Vereniging bestaat uit Maarten Kanters, Cinda van Asseldonk, Diny van der Linden, Fien Verhagen, Hester Cnossen en Ton van den Tillart. Onze telefoonnummers zijn terug te vinden in de groepsapp.

Verrekijker

We hebben enkele verrekijkers ter beschikking en nemen die ook mee als we daarvoor een wandeling hebben. Je mag hier gebruik van maken, maar let wel op met die spullen want als je ze te hard laat vallen wordt de kijker scheel.

Loep

Van een goede loep (vergroting 10x) kun je tijdens de wandelingen veel plezier hebben. Met een loep gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Tijdens de wandelingen kun je een loep lenen, wees er zuinig op, want het is geen speelgoed.

Senioren

Als je na groep 8 nog graag wat meer over de natuur te weten wilt komen, blijf er dan gezellig bij. Voor ons is het erg fijn om er een extra natuurliefhebber bij te hebben.

Vragen

Vind je eens iets bijzonders in je tuin of tijdens een wandeling met je ouders, of je wilt iets weten over de activiteiten van de ZIjtaartse Jeugd Natuurverening, dan kun je altijd contact opnemen met iemand van de leiding. Zij zullen dan proberen je vraag te beantwoorden.

Image
Image

Zijtaartse Jeugd Natuurvereniging
Ton van den Tillart
Keslaerstraat 33
5465 RL  Zijtaart

M: (06) 419 69 734 - Cinda Dortmans
M: (06) 158 22 171 - Ton van den Tillart
E:  


logo zijtaart.nl