Zijtaartse Jeugd Natuurvereniging

De Zijtaartse Jeugdnatuurvereniging bestaat al sinds 1984. We gaan maandelijks met de kinderen een activiteit doen en die wordt aangekondigd in de whatsapp groep, via de mail, op deze website en in het Zijtaarts belang.

Kinderen kunnen lid worden vanaf groep 6.

Een aantal zaken waar jullie aan kunnen denken als je mee gaat met een van onze natuur activiteiten.

Fiets

We gaan vaak met de fiets op pad. Zorg voor een goede fiets en als je hem op slot wil zetten, zorg dan voor een opvallend labeltje. Voorkom ongelukken door goed op te letten en houd voldoende afstand.


Laarzen

Probeer zoveel mogelijk op laarzen of goede wandelschoenen te komen. Gymschoenen worden nat en vies. Als we met de auto gaan, neem dan je laarzen mee in een tas, zodat je na de wandeling weer schone schoenen aan kunt trekken om in de auto te gaan zitten.
 

Communicatie

Voorafgaand aan elke activiteit ontvang je een mail met daarin de plaats waar we naar toe gaan en hoe laat je ergens moet verzamelen. Hou die mail goed in de gaten want er kunnen wel eens wijzigingen optreden. Ook komt elke activiteit in de agenda van deze website en het Zijtaarts Belang te staan en worden laatste wijzigingen via de Whatsapp-groep doorgegeven.
 

Leiding

De leiding van de Zijtaartse Jeugd Natuur Vereniging bestaat uit Maarten Kanters, Cinda van Asseldonk, Diny van der Linden, Fien Verhagen, Hester Cnossen en Ton van den Tillart. Onze telefoonnummers zijn terug te vinden in de groepsapp.
 

Verrekijker

We hebben enkele verrekijkers ter beschikking en nemen die ook mee als we daarvoor een wandeling hebben. Je mag hier gebruik van maken, maar let wel op met die spullen want als je ze te hard laat vallen wordt de kijker scheel.

Loep

Van een goede loep (vergroting 10x) kun je tijdens de wandelingen veel plezier hebben. Met een loep gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Tijdens de wandelingen kun je een loep lenen, wees er zuinig op, want het is geen speelgoed.
 

Senioren

Als je na groep 8 nog graag wat meer over de natuur te weten wilt komen, blijf er dan gezellig bij. Voor ons is het erg fijn om er een extra natuurliefhebber bij te hebben.

Vragen

Vind je eens iets bijzonders in je tuin of tijdens een wandeling met je ouders, of je wilt iets weten over de activiteiten van de ZIjtaartse Jeugd Natuurverening, dan kun je altijd contact opnemen met iemand van de leiding. Zij zullen dan proberen je vraag te beantwoorden.
Image
Image

Zijtaartse Jeugd Natuurvereniging
Ton van den Tillart
Keslaerstraat 33
5465 RL Zijtaart

M: (06) 158 22 171
E: