Zijtaart vierde weer feest op Vaderdag

Zijtaart vierde weer feest op Vaderdag

Er was zondag weer heel wat reuring in Zijtaart tijdens het evenement Zijtaart viert feest. Als eerste stond vroeg in de ochtend de Old Timer Rit op het programma. De oudjes gingen echter niet eerder van start dan voordat ze bij het Dorpshuis door de pastoor waren gezegend voor een voorspoedige rit. Hetzelfde gold voor de bestuurders van oude bromfietsen bij de start van hun rit door de regio.
 
Zijtaart viert feest stond de rest van de dag in het teken van het Pleinfeest voor jong en oud, georganiseerd door de Zijtaartse Ondernemers Vereniging. De jeugd vermaakte zich op een springkussen, speelde in een grote zandbakcontainer of kon in de silent disco via de koptelefoon naar muziek luisteren.

 

De Boemelaars

Ook voor de wat oudere feestvierders was er volop muziek. Daarvoor tekenden 2 bands en Blaaskapel De Boemelaars, onderdeel van muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart. Met hun brede repertoire weten de muzikanten van elk optreden altijd weer een waar feest te maken.

 

OSR 920 vanaf het terras

De muziekliefhebbers kwamen overigens regiobreed aan hun trekken. Daarvoor zorgden de DJ’s van regionaal-lokaal radiostation OSR 920. Hun spetterende muziek ging zondagmiddag niet alleen via app en ether naar de luisteraars van Omroep Meierij en Omroep Peelrand maar was door het hele dorp te horen. Men zond namelijk live uit vanaf het terras voor café-zaal Kleijngeld dat voor deze gelegenheid tot studio was omgebouwd.
logo zijtaart.nl