Zijtaart staat weer op de kaart dankzij ijsbaan

Zijtaart staat weer op de kaart dankzij ijsbaan

De schaatsbaan op ruiterterrein “De Leinse Hoefslag” in Zijtaart haalde afgelopen week meermalen het nieuws. Dankzij sociale media was er veel belangstelling. 

Op woensdagmorgen belde Omroep Brabant vanuit een live uitzending, met de mededeling dat de schaatsbaan in Zijtaart de eerste natuurijsbaan van Brabant was. Er was uitgebreid aandacht en muzikale hulde voor de vrijwilligers, die deze prestatie geleverd hadden. Elk uur werd dit herhaald. Ook donderdag was er weer live contact met Zijtaart of de baan nog goed was. Het was  echt nieuws, zodat omroep Brabant Televisie ook kwam filmen. Helaas werd hier later maar kort aandacht aan besteed.

Het Brabants Dagblad besteedde 2 dagen aandacht aan de mooie ijsbaan. Eerst een mooie foto met schaatsende kinderen en later ook nog een column, met heel veel goeds  voor Zijtaart. Er werd letterlijk geschreven:  "In Zijtaart pakten de ruitervereniging de zaken nog grootser aan: daar werd de complete paardrijbak onder water gezet en had het dorp een ijsvloer waar ze bij Veghel on ice jaloers op konden zijn. En nog gratis ook". Ik heb lang gekeken naar de foto’s die hun kroost op een slee achter zich aan sleuren of zoals in Zijtaart: in een plastic speciekuip met een spanbandje erom heen. De kleine zat er het lekkerst bij van iedereen. Omroep Meierij kwam op donderdag ook nog om te filmen en zond een mooie samenvatting uit van het geheel.

Maar waar ruitersport Zijtaart het meest trots op was, dat waren de vele tevreden gezichten en vooral blije kinderen. Daar doe je  het voor. Beide dagen was het middags en avonds volle bak. Als koning winter zich weer aandient zorgen we weer voor een mooie baan.

Bron: © Stichting Ruitersport Zijtaart 16 januari 2024

logo zijtaart.nl