Zijtaart ruimt op: zwerfafval en plastic tuinmeubelen

Zijtaart ruimt op: zwerfafval en plastic tuinmeubelen

Op zaterdag 17 september 2022 vindt de World Clean Up Day weer plaats. Ook in Zijtaart. Behalve het opruimen van zwerfafval, bieden we u dit jaar de mogelijkheid om gratis uw harde kunststoffen in te leveren. Daarvoor staat er die dag een container op het kerkplein van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Harde kunststoffen kunnen gratis in de container
Onder harde kunststoffen worden verstaan: tuinmeubelen, kunststof bloempotten, glijbanen, speelhuisjes, oude kunststof zandbakken enz. Dus eigenlijk alle kunststoffen die in je tuin staan. Pas op: geen schrootjes of pvc leidingen! De container gaat daarna naar de Plastic Recycling Company in Schijndel waar al het verzamelde materiaal 100% gerecycled gaat worden en grondstof wordt voor een nieuw product. Zo dragen de inwoners van Zijtaart bij aan het recyclen en is de cirkel weer rond.

Kom zwerfafval verzamelen in de ochtend
En uiteraard gaan we ook dit jaar weer aan de slag met het verzamelen van zwerfafval in Zijtaart en omgeving. We gaan dit jaar in de ochtend verzamelen. We starten om 9.00 uur en sluiten om 12.30 uur samen af. Kom samen verzamelen met je buurt, familie, gezin of vrienden en vriendinnen. Verzet je wekelijkse wandeling naar de zaterdagochtend en pik onderweg het zwerfafval op met je wandelclub. Kortom, kom in actie. We hebben mooi weer besteld en de rest wordt ook voor je geregeld. Dus wil je mee komen helpen en/of heb je nog hard kunststof liggen, zet zaterdagochtend de 17e dan vast in je agenda. We zien je graag komen.

Help mee om Zijtaart schoon te houden, heel graag tot de 17e!

Evenementen Groep Zijtaart

Zijtaart ruimt op zwerfafval en plastic tuinmeubelen

logo zijtaart.nl