Zijtaart ruimt op: twee volle containers plastic en twintig zakken afval

Zijtaart ruimt op: twee volle containers plastic en twintig zakken afval

Zaterdag, al vroeg in de morgen werd de lege container geplaatst op het kerkplein, waarna de eerste auto’s met plastic al voor negen uur aan kwamen rijden. Blijkbaar was de boodschap goed ontvangen en was iedereen in en om het huis op zoek gegaan naar overtollig hard plastic. Rond tien uur werd de eerste volle container met drieëndertig kubieke meter plastic al afgevoerd. Even later arriveerde een nieuwe lege container, die tegen een uur ’s middags ook vol met plastic werd afgevoerd. Er is die ochtend dus zo’n zesenzestig kuub plastic afgevoerd uit Zijtaart. Dit plastic, wat deze keer gratis ingeleverd kon worden, is afgevoerd naar de Plastic Recycling Company in Schijndel, waar het gesorteerd en vermalen wordt, waarna het als nieuwe grondstof een tweede leven krijgt.

2022 09 20 Zijtaart ruimt op veel animo voor hard plastic inleveren

Om negen uur waren ook de eerste afvalverzamelaars aanwezig. Te voet, met de fiets of per auto vertrokken zij met lege afvalzakken naar de wijken en uithoeken van Zijtaart. Aan het eind van de ochtend, gelukkig bleef het de hele ochtend heel redelijk weer, stonden er 20 zakken verzameld zwerfafval in het portaal van het Klooster, die afgelopen maandag door de gemeente zijn afgevoerd.

2022 09 20 Zijtaart ruimt op twee volle containers plastic en twintig zakken afval

We kijken terug op een leuke en nuttige ochtend.

Hartelijk dank aan alle vrijwilligers voor jullie bijdrage aan een schoner Zijtaart en graag tot ziens op zaterdag 18 maart 2023, wanneer “Zijtaart ruimt op” aansluit bij de Nationale Opschoondag.

Evenementen Groep Zijtaart

logo zijtaart.nl