Zeven dagen bikkelen voor kinderen met Duchenne spierdystrofie

Zeven dagen bikkelen voor kinderen met Duchenne spierdystrofie

Dorpsgenoot Patrick van den Elzen gaat op eigen kosten van 11 tot en met 17 september deelnemen aan Duchenne Heroes, een mountainbike/graveltocht waarbij je 7 dagen op een rij, 100 km per dag fietst. De start is in Duitsland en gaat via Luxemburg en België naar de finish bovenop het Drielandenpunt in Vaals.

Deelname aan deze monstertocht heeft maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld bij elkaar halen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Dorpsgenoot Sam van Dommelen heeft deze ziekte en voor hem en alle andere kinderen met Duchenne gaat Patrick fietsen. Als je met Duchenne spierdystrofie, kortweg DMD, geboren wordt, breken je spieren langzaam maar zeker af en word je steeds minder sterk. De gemiddelde levensverwachting is gestegen van 16 naar 30 jaar, maar dat is natuurlijk nog steeds veel te kort. Daarom is er nog veel meer geld nodig voor onderzoek en ontwikkeling van medicijnen. 

Sponsoring

We streven naar een minimum sponsorbedrag van € 2.500,00. Door vele donaties van familie, vrienden, collega’s en bekenden is er inmiddels al een mooi bedrag ingezameld, maar helaas nog niet genoeg. We willen uiteraard zo veel mogelijk ophalen voor Duchenne. Alle bijdragen zijn heel erg welkom, dus wil jij een bedrag sponsoren dan kun je hier een steentje bijdragen

Pubquiz

Samen met Pepteam4Sam gaan we een gezellige pubquiz organiseren op vrijdag 1 juli in samenwerking met Zaal Kleijngeld. Nadere informatie volgt binnenkort. Reserveer de datum maar vast!

Camper gezocht

Voor het verblijf en de verplaatsingen tijdens de tocht zijn Patrick en zijn vrouw Lea, die meegaat als begeleider en vrijwilliger, nog op zoek naar een kleine camper. Dus bent u, of kent u iemand die een camper tegen een kleine vergoeding beschikbaar wil stellen van 9 t/m 19 september? Dan horen we het heel graag.

Mail of bel dan met Patrick: 06 156 09 304.

Bron: © redactie Zijtaart.nl

Indruk van Duchenne Heroes 2021

logo zijtaart.nl