Zet Zijtaart op de kalender: fotowedstrijd 'Onze Plek'

Zet Zijtaart op de kalender: fotowedstrijd 'Onze Plek'

Meierijstad bestaat 5 jaar. En dat gaat Omroep Meierij vieren met een speciale verjaardagskalender. Op die kalender komen 13 foto’s van ‘Onze plek’. Wat die plek is? Dat bepaal jij zelf als inwoner. We dagen iedereen uit om tussen 1 en 31 juli 2022 een foto met dit thema te maken en per e-mail in te sturen. Een vakjury, bestaande uit fotograaf Ellis Rijkers, fotograaf Erry Dortmans en fotograaf en workshopleider Tom Keetels, bepaalt welke 13 foto’s op de kalender komen. In augustus kiest het publiek welke foto op de cover van de verjaardagskalender komt.

Ellis Rijkers
Ellis komt uit Nijnsel en is onlangs verkozen tot Omroepvrijwilliger van het jaar. Bij Omroep Meierij presenteert zij diverse programma’s, waaronder ‘Alle 13 één’ en ‘Zorg vur mekaar’. Daarnaast is Ellis fotograaf, gespecialiseerd in portretten. Als fotografe maakte ze belangeloos de porterserie en het boek ‘Hoe goaget mi oew?’
Erry Dortmans
Erry Dortmans uit Nijnsel is fotografe en gespecialiseerd in ‘meesterlijke portretten’, waarbij ze oude meesters een nieuw gezicht geeft. Erry is gefascineerd door lichtval en belichting en speelt in haar werk graag met deze facetten van fotografie.
Tom Keetels
Tom Keetels uit Schijndel is de derde generatie die werkt in familiebedrijf Foto Keetels. Tom is daarnaast ook fotograaf en workshopleider. Want bij de fotozaak kun je terecht voor een groot assortiment in de winkel, maar ook voor onder meer studiofotografie en workshops.

Spelregels

 • De fotowedstrijd ‘Onze plek’ loopt van 1 juli tot en met 30 juli 2022.
 • Inwoners uit Meierijstad mogen gratis deelnemen aan de wedstrijd ‘Onze plek’.
 • Deelnemers worden uitgenodigd om in Meierijstad een foto te maken die voor hen ‘Onze plek’ uitdrukt of symboliseert.
 • Deelnemers sturen hun digitale foto in hoge resolutie (minimaal 1748 x 2480 pixels) en in liggend formaat (landscape) in. De foto moet als bijlage meegestuurd worden.
 • In de mail vermelden zij hun naam, e-mail en woonadres. Ook vermelden ze waar de foto is gemaakt. Het staat deelnemers vrij om toe te lichten waarom dit ‘Onze plek’ is.
 • Met het insturen van de foto geven deelnemers automatisch toestemming om de foto rechtenvrij met naamsvermelding te publiceren op het tekst-tv kanaal van Omroep Meierij en op een verjaardagskalender.
 • Een jury kiest de 13 foto’s die op de kalender komen. Over de uitslag van de jury kan niet gecorrespondeerd worden. Prijswinnaars krijgen uiterlijk 31 augustus 2022 bericht dat hun foto gekozen is voor de verjaardagskalender.
 • Het publiek kiest met een publieksstemming van 1 tot en met 11 september 2022 welke foto op de voorpagina komt.
 • Deelnemers krijgen geen vergoeding voor het plaatsen van de foto.
 • Deelnemers van wie de foto op de kalender geplaatst wordt, krijgen een exemplaar van de kalender cadeau.
 • De juryleden en medewerkers/vrijwilligers van Omroep Meierij zijn uitgesloten van deelname.

Bron: © Omroep Meierij 30 juni 2022

logo zijtaart.nl