Zeer geslaagde zonnige Koningsdag

Zeer geslaagde zonnige Koningsdag

Afgelopen donderdag 27 april vierden we onder het genot van een heerlijk zonnetje een hele gezellige Koningsdag! Om 13.30 uur werd de middag geopend met een prachtige stoet versierde fietsen en skelters, onder begeleiding van de fanfare en met in navolging de Deelauto Zijtaart. Het aantal fietsen was verrassend groot, net als het aantal kinderen (maar liefst 140!) dat deelnam aan de spellen.

Bij terugkomst op het dorpsplein konden de kinderen los met het spelen van megagrote spellen, zoals Twister, Keezen, Vier op een rij, Mikado, de iets meer traditionele spellen, zoals spijkerbroek hangen, stokken vangen en het aquarium, springen op het springkussen, spelen in de zandbak en er kon een kijkje genomen worden bij de kraampjes van de vrijmarkt. Hier kon men geschminkt worden, je haren konden gedaan worden, er konden suikerspinnen gehaald worden en er werden nieuwe en tweedehands spullen verkocht. De kinderen kregen een envelop met Zijtaarts geld en daarop konden alle activiteiten worden aangekruist. Bovendien konden de kinderen extra geld verdienen door het spelen van de spellen. Naast een appel, een pannenkoek gebakken door ons eigen prinsenpaar en een suikerspin met dank aan Teun vd Heijden, werden de kinderen ook nog getrakteerd op een ijsje gesponsord door Eethuis De Reiger

Tot onze verrassing bleek het Brabants Buske daadwerkelijk een bezoek te brengen aan Zijtaart met een mooi filmpje op Omroep Brabant als gevolg.

Brabants Buske in Zijtaart

Om 15.45 uur was het tijd voor een spectaculair optreden van groep 7 en mocht burgemeester Van Rooij de prijzen uitreiken aan de kinderen met de mooist versierde fietsen. Daan en Tim van Zutphen en Jinte Verberk vielen dit jaar in de prijzen.
Om 16 uur werd de middag afgesloten door middel van een workshop van Beat it. Wat een muzikale talenten hebben we in ons midden! Nogmaals dank aan Eethuis De Reiger, Cafe-Zaal Kleijngeld en bovenal aan al onze vrijwilligers, die deze middag tot een geslaagde middag maakten! 

Bron: © Evenementengroep Zijtaart 1 mei 2023

2023 05 01 Zeer geslaagde zonnige Koningsdag met afsluitend concert in Zijtaart

logo zijtaart.nl