Video: zeer geslaagde lustrum editie VOW Mudrun

Video: zeer geslaagde lustrum editie VOW Mudrun

Even zag het er naar uit dat de weergoden de vijfde editie van de mudrun zou verstieren. Alles kwam toch goed. Het eerste lustrum bracht een record aantal deelnemers naar Zijtaart. Meer dan 900. “Vanwege de kou moesten we alleen wat aanpassingen doen. Dat leverde iets minder modder op. Maar verder zijn wij dik tevreden”, vertelt John de Wit van de organisatie tussen het opruimen van de hindernissen door.
 

Enkele hindernissen wijzigen

De sportievelingen konden dit jaar kiezen uit 2 afstanden; 7 kilometer en 10 kilometer. Voor de lange variant waren in totaal 34 hindernissen voorzien. Enkelen moest men vanwege het koude en natte weer van de afgelopen dagen wijzigen. Waarvoor overigens weer andere obstakels terugkwamen. Op een paar schrammetjes en pleisters na kwam iedereen heel aan de finish op het VOW-sportpark. Ook hiermee was De Wit meer dan tevreden.
 

Laag inschrijfgeld

De belangstelling voor de Mudrun van Zijtaart groeit jaarlijks. Bracht in 2016 de eerste wedstrijd over hindernissen en door sloten en waterpartijen in totaal 170 deelnemers aan de start, tijdens het eerste lustrum in 2022 (2020 en 2021 gingen vanwege corona niet door) was dit aantal tot over de 900 gestegen. Ieder jaar staan er weer meer deelnemers aan de start. Hoe dat komt? “We werken er met zo’n 100 vrijwilligers ontzettend hard aan om alles goed te laten verlopen en bovendien houden we het inschrijfgeld laag. De mensen die ik sprak waren dik tevreden”, besluit John de Wit.
 

Wil je nog nagenieten of ben je benieuwd of het iets voor jou is? Alle foto's van de Mudrun 2022 zijn vanaf vandaag hier te vinden

Bedankt voor alles

Het succes van deze dag werd mogelijk gemaakt door al onze sponsoren, begunstigers, grondeigenaren, hard werkende vrijwilligers, begeleiders, deelnemers en alle andere belangstellenden. Namens de organisatie van de VOW Mudrun, zonder jullie was het niet gelukt om deze Mudrun te organiseren.

Wij hopen dat jullie hebben genoten en zien jullie graag allen terug bij de 6e Editie van VOW Mudrun!

BEDANKT !

Organisatie Mudrun
Marco, Alco, John, Jeroen, Harm, Rob, Pieter Jan, Mia, Pieter, Toine, Marsha

Sponsors VOW Mudrun 2022 horizontaal

logo zijtaart.nl