Zeer geslaagd onderling biljarttoernooi Actief 50+

Zeer geslaagd onderling biljarttoernooi Actief 50+

Woensdag 6 september is het onderlinge toernooi voor de leden van Actief 50+ KBO Zijtaart afgesloten met het spelen van de finale. Aan het toernooi is deelgenomen door 40 spelers, welke ingedeeld werden in 10 poules. De voorrondepartijen zijn vanaf maandag 28 augustus in 1 week afgewerkt en tot grote tevredenheid van de wedstrijdleiding zijn er maar enkele wedstrijden verzet hoeven te worden. Van elke poule gingen de nummers 1 en 2 door naar de volgende ronde. Maandagavond 4 september werden de achtste finales gespeeld en bij sommige spelers begon de spanning al toe te nemen. Na het spelen van de kwartfinales op woensdagmiddag 6 september waren nog 4 spelers over met kans op de titel : Theo vd Laar, Cor Kremers, Toon Nelissen en Mari Jonkers.

In de 1e halve finale moest Theo vd Laar (21 car.) het opnemen tegen Cor Kremers (15 car.). Theo had de gehele partij een kleine voorsprong en Cor kon niet anders dan volgen maar wist de achterstand niet goed te maken. Cor kan met zijn 3e plaats trots terugkijken op een mooi gespeeld toernooi. De andere halve finale ging tussen Toon Nelissen (42 car,) en Mari Jonkers die 24 car. moest maken. Toon had vanaf het begin zijn ritme goed te pakken en speelde de sterren van de hemel terwijl Mari maar moeilijk op gang kon komen. Op het einde van de partij nam de spanning bij Toon wat toe, maar Mari wist niet te profiteren en kon de achterstand ook niet wegwerken. Ook Mari kan met zijn 3e plaats terugkijken op een geslaagd toernooi. Onder ruime publieke belangstelling werd vervolgens de finale (25 beurten) gespeeld tussen Theo vd Laar en Toon Nelissen. Ook in deze partij ging Toon erg goed van start en na 10 beurten had hij reeds 42 caramboles gemaakt. Theo stond echter niet ver achter en er waren in de resterende 15 beurten nog kansen genoeg om de achterstand weg te werken. Hij wist nog 5 beurten van 2 car. te maken maar ook Toon sprokkelde de nodige car. bij elkaar. Na 25 beurten was met een score van 59 caramboles voor Toon tegen 26 voor Theo de zege voor Toon binnen. Met deze overwinning mocht Toon zich de kampioen van het toernooi 2023 noemen.

Toon, van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap! Ook Theo kan terugkijken op een erg goed gespeeld toernooi en proficiat gewenst met de 2e plaats. Ook een prima resultaat en zeker verdiend. Vervolgens werden door Toon vd Oever en Toon Cissen de bekers overhandigd en tot slot sprak de wedstrijdleider zijn waardering uit voor de brede medewerking (spelers, tellers en schrijvers) om dit toernooi weer tot een succes te maken. Met de toezegging, dat het toernooi volgend jaar wederom georganiseerd zal gaan worden, werd de 8e jaargang van dit toernooi afgesloten en werd er onder het genot van een drankje nog wat nagepraat.

Namens de toernooileiding,
Toon vd Oever en Toon Cissen.

logo zijtaart.nl