Zeer geslaagd Muziekweekend Sint Cecilia

Zeer geslaagd Muziekweekend Sint Cecilia

In het weekend van 22 tot 24 maart werd weer het jaarlijkse Muziekweekend van Muziekvereniging Sint Cecilia gehouden. Omdat wij uit onze vorige locatie gegroeid zijn, ging de reis deze keer naar Gemert. De Coxse Boerderij werd een weekend lang de uitvalsbasis voor ons weekend. 

Op vrijdagavond organiseerden we verschillende campingspellen, natuurlijk uit te voeren in campingsmoking. Daarbij waren de eerste punten in de vorm van caravans te winnen. Zeven ‘campings’ (De Paal, Ter Spegelt, Beekse Bergen, Sprookjescamping, Zandstuve, Kleine Wolf en De Leistert) gingen met elkaar de strijd aan voor de award: ‘camping van het jaar 2024’.

De zaterdagmorgen stond als gebruikelijk in het teken van repetitie. De majoretten moesten daarvoor uitwijken naar Ter Aa in Erp. ’s-Middags werd het centrum van Gemert het toneel voor een WhatsApptocht met verschillende opdrachten, zoals het opnemen van een reclamespotje, foto’s zoeken en een groepsgenoot een huwelijksaanzoek doen. Eenmaal terug op de Coxse Boerderij stond de gehele keukencrew klaar om pannenkoeken te bakken (en dat waren er best veel 😉). ’s Avonds was het tijd voor de campingshow. Het programma was zeer gevarieerd: een moppentrommel, dansacts en live optredens. Eén lid van de organisatie kreeg van een groep deelnemers zelfs haar eigen lied. Tussendoor waren er spelletjes, waarbij natuurlijk ook weer caravans te verdienen waren. Iets eerder dan de nacht ervoor werd het weer rustig op de camping.

Op zondag eerst een repetitie en daarna nog een laatste ronde spellen voor het verdienen van caravans. Helaas ook nu alles weer binnen, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Na een snelle lunch mochten wij het publiek voor onze slotuitvoering op de Coxse Boerderij ontvangen. Ook dit jaar was het slotconcert weer goed bezocht, wat erg leuk is voor onze jeugdige leden. Tijdens het slotconcert werden ook onze slagwerker, blazer en majorette van het jaar bekend gemaakt. Het hele jaar mag deze titel gedragen worden door: Joep van Asseldonk, slagwerker van het jaar; Nina van Nuland, blazer van het jaar; en Liz van der Aa en Pien van Asseldonk als majorette van het jaar. Van harte gefeliciteerd!

Naast deze bekendmaking was er dit jaar ook de uitreiking van de award voor ‘beste camping van 2024’. Camping De Zandstuve was de winnaar van het weekend. Moe en voldaan vertrok iedereen weer naar huis en het werd voor de laatste keer dit jaar rustig op de camping.

Het weekend kunnen we niet organiseren zonder vrijwilligers en sponsoren. Een speciaal woord van dank aan de Fietsenwinkel Zijtaart voor het sponsoren van de gele hesjes, Timmerbedrijf van der Linden voor het lenen van het busje, de EHBO-vereniging voor het lenen van de EHBO-koffer, de Sligro voor hun bijdrage aan de boodschappen en onze instructeurs en organisatie van het weekend. Dankjewel allemaal!

logo zijtaart.nl