WTC Zijtaart klaver van Brabant dit jaar voor het goede doel

WTC Zijtaart klaver van Brabant dit jaar voor het goede doel

Wieler Tour Club Zijtaart organiseert al tientallen jaren de Klaver van Brabant. Op zondag 16 april 2023 kunt u weer starten. Er zijn ook nu weer mooie routes voor u uitgestippeld. Dit jaar staat deze mooie wieler- en graveltocht in het teken van Duchenne Heroes. De hele opbrengst van de Klaver gaat naar dit goede doel. 

Sam van Dommelen (20 jaar) uit Zijtaart heeft de zeldzame spierziekte Duchenne. Dorpsgenoot Patrick van den Elzen gaat dit jaar weer meedoen met de offroad uitdaging Duchenne Heroes. Samen met het Pepteam4Sam fietst hij deze MTB/gravelbike tocht: 7 dagen, 3 landen, 100/70 km per dag, 1 doel: Zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Benieuwd naar deze mooie challenge? Vraag het de vrijwilligers van het Pepteam4Sam die op de verzorgingspost aanwezig zijn of kijk op www.duchenneheroes.nl.

Klaver van Brabant

Je kunt kiezen uit maar liefst 4 mooie en gevarieerde routes. De racefietsers kunnen kiezen uit een route van 90 of 118 km. Pak je de gravel- of mountainbike, dan hebben we mooie routes van 79 km en 103 km. De gravelroutes gaan beiden naar het hoogste punt van Meierijstad en bieden daarmee een extra uitdaging. Voor alle deelnemers is er een uitgebreide verzorgingspost. Vrijwilligers van het Pepteam4Sam bemannen deze post.

Inschrijven

Het inschrijfgeld is € 9,- bij voorinschrijving en bedraagt € 10,- op de dag zelf. De opbrengst gaat naar onderzoek voor behandeling van Duchenne. Fietsers met een PLUS account bij Fietssport.nl of met een NFTU-lidmaatschap betalen €7,- bij voorinschrijving en € 8,- op de dag zelf. Voorinschrijven kan hier voor gravel en hier voor road. Het is voor iedereen die vlot de weg op wil aan te raden om gebruik te maken van de voorinschrijving.

Alle routes zijn op GPS beschikbaar

Na inschrijving ontvangen de deelnemers het GPX-bestand via WhatsApp of email, zodat men de route kan downloaden naar de fietscomputer. Dit is belangrijk om te doen, omdat de tochten niet zijn uitgepijld.

Start

Deelnemers kunnen starten op zondag 16 april 2023 tussen 08.00-10.00 uur vanaf Café Kleijngeld. Alle informatie over de Klaver van Brabant is ook hier te vinden op de website van WTC Zijtaart. Vragen vooraf kunt u altijd mailen

2023 03 15 Poster WTC Zijtaart organiseert klaver van brabant voor het goede doel Duchenne Heroes 

 

logo zijtaart.nl