Wordt Tren Hoefnagel de nieuwe voorleeskampioen van Meierijstad?

Wordt Tren Hoefnagel de nieuwe voorleeskampioen van Meierijstad?

Dit jaar namen maar liefst 29 scholen in Meierijstad deel aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Een nieuw record! De Bibliotheek Meierijstad organiseerde per kern een digitale voorronde. Daarbij kwamen Yente Kayim van de De Tuimelaar in Veghel, Jelle Scheepers van De Kienehoef in Sint-Oedenrode, Jill Savelkouls van De Vossenberg in Schijndel en Tren Hoefnagel van Edith Stein in Zijtaart als winnaars uit de bus. Zij nemen het op 4 februari tegen elkaar op om een ticket te bemachtigen voor de regionale ronde.

 

Voorleesvideo

Door de coronamaatregelen kon de wedstrijd helaas niet fysiek plaatsvinden. Het enthousiasme was er gelukkig niet minder om. Alle deelnemende scholen zonden een voorleesvideo in. Daarin las hun schoolkampioen voor uit een zelfgekozen boek. Een vakkundige jury koos daaruit de vier kampioenen. Daarbij werd onder andere gelet op verstaanbaarheid, intonatie, tempo en plezier in het lezen. De winnaars werden op school verrast met een bloemetje en een ticket voor de finale van heel Meierijstad.

 

Aansprekend wedstrijdelement

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Zij leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.
 
Bron: © Omroep Meierij 19 januari 2022
logo zijtaart.nl