Wooncomplex voor arbeidsmigranten krijgt positieve reacties van politiek in Meierijstad

Wooncomplex voor arbeidsmigranten krijgt positieve reacties van politiek in Meierijstad

Van Berlo Betonvloeren kan de schop vast in de grond zetten. De politieke partijen in Meierijstad zijn, onder bepaalde voorwaarden, enthousiast over de plannen van het bedrijf voor een wooncomplex voor 500 arbeidsmigranten op bedrijventerrein Doornhoek.

,,Ik ben heel blij met het initaitief", zegt wethouder Jan Goijaarts. ,,De details moeten nog bekeken worden, maar op de hoofdpunten voldoet het aan de eisen die we als gemeente stellen.” Die eisen omvatten onder andere de afstand tot voorzieningen zoals supermarkten, en genoeg ruimte voor recreatie. Ook moet grootschalige huisvesting aan de rand van of op een bedrijventerrein gebouwd worden.

Het complex dat Frank Van Berlo van Van Berlo Betonvloeren wil bouwen moet tegenover zijn bedrijf aan de Doornhoek in Veghel komen. Het complex wordt een mix van een- en tweepersoonsstudio’s. Er moet een dokterspost, fysiotherapeut en opleidingscentrum komen. Van Berlo wil ook een migratie-informatiepunt in het pand, waar migranten terecht kunnen voor informatie en hulp bij zaken als inburgering, taal en huisvesting.

Liever vandaag dan morgen

Oppositiepartij Lokaal is ‘heel enthousiast’. ,,Het haalt ook wat druk van de woningmarkt en voorkomt dat arbeidsmigranten op vakantieparken gaan wonen", vertelt Wern van Asseldonk van Lokaal. ,,Ik heb liever dat ze vandaag beginnen dan morgen.”

Ook HART, tevens oppositie, laat weten niets tegen dit project specifiek te hebben, maar vindt wel dat arbeidsmigranten niet afhankelijk mogen zijn van hun werkgever als het gaat om een woning. Coalitiepartij HIER sluit zich daarbij aan.

Oppositiepartij SP is in ieder geval ‘blij dat er initiatieven voor fatsoenlijke huisvesting zijn’. Fractievoorzitter Ruud Merks: ,,Of dat op deze plek en met deze aantallen kan, moeten we nog bekijken.”

Bron: Brabants Dagblad 9 juni 2021

logo zijtaart.nl