Witte 'dozen' verdwijnen langzaam achter zwarte heuvels

Witte 'dozen' verdwijnen langzaam achter zwarte heuvels

Aan de Biezendijk wordt hard gewerkt. Het Foodpark gaat de laatste fase in en dat betekent: nog meer dozen die verrijzen aan Zijtaarts' horizon. Gelukkig zijn die tegenwoordig niet allemaal meer zo wit als sneeuw maar wordt er door architecten meer rekening gehouden met inpassing in het landschap en omwonenden. Het kan snel gaan, het ene Alloga distributiecentrum is spierwit, het andere, een jaar later, wordt lichtbruin. Een wereld van verschil.

Omwonenden en de dorpsraad Zijtaart hebben er bij de gemeente op aangedrongen dat met de ontwikkeling van de groene zone langs het Foodpark er gekeken wordt hoe de witte dozen zo veel mogelijk aan het zicht te onttrekken. Een wal die behoorlijk hoger is dan in het eerste deel van de groene zone zou een mooie oplossing zijn. Iedereen kijkt liever tegen groen aan dan bedrijfsgebouwen, hoe mooi of lelijk ze ook zijn.

Momenteel is Van Berkel bezig om de tweede groene zone vorm te geven en eerlijk is eerlijk, de hoogte van de aarden wal beloofd veel goeds. 

Bron: © redactie Zijtaart.nl  6 oktober 2023

logo zijtaart.nl