Winnaar theaterprijs geniet van ‘dagje uit’ op de Noordkade

Winnaar theaterprijs geniet van ‘dagje uit’ op de Noordkade

Nog nooit won Nicoline van Hal een grote prijs, maar op donderdag 14 oktober was het toch echt zover. Theater De Blauwe Kei zorgde, in samenwerking met Noordkade Uitjes, voor een complete dag uit op de Noordkade. Nicoline won de prijs met de actie ‘Theater. Mooier dan ooit’, die het Nationaal Theaterfonds uitzette om te vieren dat de theaters weer open mochten. 

In april lanceerde het Nationaal Theaterfonds een campagne om af te tellen naar het moment dat de theaters de deuren weer konden openen. Onderdeel van die campagne was een winactie, waarvoor diverse theaters, gezelschappen en organisaties prijzen ter beschikking stelden. Theater De Blauwe Kei bood een complete dag uit op de Noordkade aan, voor twee personen. Nicoline van Hal uit Zijtaart won deze prijs.

Watten

De Blauwe Kei zocht de samenwerking op met Noordkade Uitjes en regelde een rondleiding over het terrein (door SIEMei), een boottocht met proeverijtje, een diner bij Wittern en uiteraard een voorstelling in het theater (Plien & Bianca) die Nicoline zelf had uitgezocht. Na afloop was er nog gelegenheid tot napraten onder het genot van een drankje en een hapje in De Afzakkerij. “Ik heb nog nooit zo’n mooie prijs gewonnen. Heerlijk om de hele dag in de watten te worden gelegd”, aldus Nicoline.

De campagne Theater. 'Mooier dan ooit' wordt mede mogelijk gemaakt door de overheid, het Nationaal Theaterfonds, de BankGiro Loterij, diverse fondsen waaronder het Prins Bernard Cultuurfonds en heel veel theater en makers.

Bron: Stadskrant Veghel 15 oktober 2021

logo zijtaart.nl