Wijkagent Zijtaart over fietsverlichting en sociale controle

Wijkagent Zijtaart over fietsverlichting en sociale controle

Het is alweer even geleden dat ik een artikel heb geschreven. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de vakantieperiode die nu bijna voorbij is. Daarentegen gaat het politiewerk gewoon door en komen er dagelijks vele meldingen binnen.

Ik moet zeggen dat reeds vele inwoners van Zijtaart, Eerde en bedrijven in Veghel mij weten te vinden. Mede doordat mensen mijn e-mailadres hebben en ik vragen of verzoeken krijg op diverse vlakken. Goed voorbeeld is dat, nadat bewoners mij benaderden over het hard rijden op diverse wegen in Zijtaart, er ook controles zijn geweest.

De donkere periode zit weer aan te komen. Mensen vertrekken vaak in het donker vanaf huis richting werk, school of andere bezigheden en komen in het donker thuis. De komende tijd zullen er weer controles van met name fietsers en bromfietsen gaan plaatsvinden. Zorg dat je goede verlichting hebt en aandoet, zodat je goed zichtbaar bent in het verkeer. De boetes voor het niet voeren van verlichting zijn duur en voor dat geld kun je leuke dingen doen. Niemand zit daar op te wachten, maar wij zitten ook niet te wachten op ernstige aanrijdingen waarbij fietsers/bromfietsers betrokken zijn.

Let tijdens de donkere dagen op elkaar. Niemand zit te wachten op ongewenst bezoek in zijn of haar woning tijdens afwezigheid. Dan is het spreekwoord: beter een goede buur, dan een verre vriend zeker van toepassing. Sociale controle is belangrijk: zie je verdachte personen of voertuigen, meld dit dan s.v.p.

Ik ben recent nog in het Dorpshuis geweest, alwaar ik te gast was bij de plaatselijke KBO. Was een zeer leuk en goed gesprek met de aanwezigen en ik heb kunnen vertellen wat ik als wijkagent allemaal doe en meemaak.

Ik hoop mijn gezicht wat vaker te laten zien, maar doordat ik nu ook nog de Wijk Bunders in Veghel waarneem, is dit wat lastiger. Ik hoop dat mijn collega wijkagent weer snel terug is en ik mij weer kan storten op “mijn wijk”.

Heeft u, al dan niet n.a.v. berichten, informatie die voor de politie van belang kan zijn, neemt u dan s.v.p. contact op via telefoonnummer 0900 - 8844. In spoedgevallen kunt u bellen met 112. Ook anoniem kunt u informatie doorgeven. Belt u daarvoor met nummer 0800 - 7000

Bron: © Wijkagent Zijtaart 12 oktober 2022

Wijkagent Zijtaart Mike Mengerink

 

logo zijtaart.nl