Wie wordt het beste team van het Zijtaarts Buurtkeezen 2022-2023?

Wie wordt het beste team van het Zijtaarts Buurtkeezen 2022-2023?

Eindelijk weer een volledig uitgespeelde competitie. “Zes!” kan terug zien op een goed verlopen seizoen met continu mooie, volle zalen in ons dorpshuis. Vooral de goede en gemoedelijke sfeer kenmerkte de competitie. Weer werd duidelijk dat het Keezenspel vlot gespeeld kan worden. De voortdurend wisselende kopgroep bood een levendig schouwspel.

Team de “Achterburen” gooit de hoogste ogen, maar moet wel een topprestatie leveren om werkelijk kampioen te worden. 6 punten behalen op een speelavond is geen kleinigheid. Temeer omdat de achtervolgende teams bepaald ook kanjers zijn! Niet alleen “Aavis”, Her en Der”, “Liedo”, en “Jut en Jul” zijn medekanshebbers, zelfs teams daaronder kunnen nog hard stijgen.

Gelukkig heeft elk spelend team kans op onze beroemde “maandprijzen”; brengt weer wat extra spanning voor de deelnemers. Komende vrijdag wordt het in het Dorpshuis de zinderende finale gespeeld en weten we wie zich een jaar lang 'buurtkeezen kampioen van Zijtaart' mag noemen.

Het Zijtaarts Kampioenschap Keezen 2023, vrijdagavond 14 april, aanvang 19:00 uur.

Meer dan 50 teams hebben zich al opgegeven voor dit toernooi! Deelname staat nog steeds open. Aanmelden voor deelname aan het sportieve toernooi kan hier op de website Ook vindt u dan verdere informatie. Het inschrijfgeld is 10 euro per team. Het inschrijfgeld in een gesloten enveloppe – uiteraard mét teamnaam – graag afgegeven a.s. vrijdag of bij het begin van ons toernooi bij de inschrijftafel.

De deelnemers voorwaarden zijn simpel: beide leden of één van de twee komen uit Zijtaart of hebben daar ooit gewoond. In uitzonderlijke gevallen (speciale binding met Zijtaart) heeft het bestuur besloten om óók teams, die niet precies aan de voorwaarden voldoen, toch toe te laten aan het Zijtaarts kampioenschap. Aanvragen worden door het bestuur beoordeeld en vervolgens wordt beslist of het team toegelaten kan worden.

Oefenronde

Even “oefenen” voor dit toernooi? Dat kan! Een aspirant team kan, tegen betaling van slechts 2 euro per team komende vrijdagavond gewoon meespelen met en in de buurtcompetitie. Uitslagen van deze teams tellen uiteraard niet mee met de buurtcompetitie. Zij komen – bij winst – wél in aanmerking voor de maandprijs!

Bron: © “Zes!” van EGZ. Evenementen Groep Zijtaart 28 maart 2023

logo zijtaart.nl