Week van lezen en schrijven

Week van lezen en schrijven

De Week van Lezen en Schrijven vindt van 8 tot en met 14 september plaats. In deze week vragen de Noord Oost Brabantse Bibliotheken samen met honderden andere bibliotheken, gemeenten, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen ze ook de digitale vaardigheden om goed om te kunnen gaan met een computer, smartphone en tablet. 

In het kader van deze week pakt het DigiTaalhuis Meierijstad, een samenwerking tussen de gemeente Meierijstad, Bibliotheek Meierijstad, ONS welzijn, Welzijn de Meierij, Capabel Taal en ROC De Leijgraaf, uit met een reeks activiteiten om het bewustzijn te vergroten. 

Activiteiten in de Week
Zo opent wethouder Johan van Gerwen op woensdag 7 september  samen met het Testpanel Meierijstad de week. Testpanel Meierijstad is een adviesgroep van minder taalvaardige inwoners die ondersteuning biedt bij het leesbaarder maken van officiële teksten. Donderdag 8 september staan medewerkers van het DigiTaalhuis op de markt in Veghel met een Meldpunt Moeilijk Taalgebruik. Dinsdag 13 september gaat het nieuwe wekelijkse spreekuur Geld en Zo in de Bibliotheek Veghel van start. Tijdens dit spreekuur kunnen mensen terecht met al hun vragen over financiën. Woensdag 14 september gaan medewerkers van de Bibliotheek op pad met de bakfiets om het DigiTaalhuis onder de aandacht te brengen bij plaatselijke organisaties en bedrijven.

Bron: © Stadskrant Veghel 28 augustus 2022

logo zijtaart.nl