Week van de veiligheid in Meierijstad

Week van de veiligheid in Meierijstad

In de tweede week van oktober organiseert de gemeente Meierijstad samen met veiligheidspartners de Week van de Veiligheid. In die week zijn er verschillende activiteiten, zoals een veiligheidsmarkt, is er een meldingsactie door politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en start er een spannende game met een escape room die tot het einde van het jaar voor iedereen gratis te spelen is. 

Veiligheidsmarkt

De week van de veiligheid start op zondag 8 oktober (van 10.00 uur tot 16.00 uur) met een veiligheidsmarkt op het Stadhuisplein in Veghel. De veiligheidsmarkt is een interactief evenement voor jong en oud om inwoners meer bewust te maken van alles wat er speelt rondom (de eigen) veiligheid. Op de veiligheidsmarkt is veel te zien en te doen: van pantserauto’s tot het bekijken van een drugslab of zelf ontkomen uit een woning vol rook. Ook kun je het voertuig zien waarin gevangenen vervoerd worden en hoe een meldkamer werkt. 
Alle partijen die een bijdrage leveren aan de veiligheid binnen de gemeente zijn aanwezig met de voertuigen en middelen waarmee zij dagelijks aan een veilige gemeente werken. Een unieke kans om deze eens van dichtbij te bekijken of vragen te stellen. 

De veiligheidsmarkt wordt om 10.00 uur geopend door Burgemeester Van Rooij. 

Actie ‘U vraagt wij draaien’

Op donderdag 12 oktober is er de actie ‘U vraagt wij draaien’. Een samenwerking van de politie en boa’s in de gemeente Meierijstad. Bij het werk van de politie en boa’s zijn ze vaak afhankelijk van meldingen door de inwoners.

Vind jij dat je straat of omgeving wat extra toezicht kan gebruiken of heb je behoefte aan preventief advies? 
Dit kan je vermelden door middel van het plaatsen van een reactie op de posts die donderdag 12 oktober geplaatst worden op het instagramkanaal politie_meierijstad of op de Facebookpagina Politie Meierijstad. Vermeld in je reactie duidelijk het verzoek, de locatie en rond welke tijdstippen hier extra toezicht nodig is.  

De politie en boa’s gaan van 13.30 tot 23.00 uur aan zoveel mogelijk verzoeken gehoor geven! 

Eenheid 75

Eenheid 75 gaat deze week van start. Een AR game met een escape room die tot het einde van het jaar voor iedereen gratis te spelen is. Er is sprake van Augmented reality (AR) wanneer een digitaal beeld aan de werkelijkheid wordt toegevoegd. Augmented reality maakt het mogelijk om de virtuele wereld en de echte wereld met elkaar te verbinden. Kijk voor meer informatie op www.eenheid75.nl

Activiteiten met jongeren

De jongerencentra in onze gemeente gaan het spel ‘Jachtseizoen’ spelen met de jeugd in samenwerking met onze wijkagenten. Zo ook staat er op donderdag 12 oktober een workshop voor de professionals uit de veiligheidsketen op het programma. Tijdens deze workshop leren de professionals signalen herkennen die mogelijk iets zeggen over jongeren die de wereld van criminaliteit en drugs in glijden. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. 

Bron: © Gemeente Meierijstad 25 september 2023

logo zijtaart.nl