| NIEUWS
Vrijheidsmaaltijd in Zijtaart
De kern van de Vrijheidsmaaltijd was een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.
Chef en kookboekenschrijver Nadia Zerouali heeft dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep gemaakt: een makkelijke en smaakvolle soep die perfect is om met anderen te delen en het gesprek over vrijheid op gang te brengen. Download hier het recept of bekijk de video.
Tijdens de vrijheidsmaaltijd was er tijd om het gesprek aan te gaan aan de hand van een aantal vragen:
- Wat betekent vrijheid voor jou?
- Wanneer voel jij je vrij?
- Waar sta jij bij stil op 4 en 5 mei?
- Stel dat alles mogelijk is, wat zou je dan veranderen aan de wereld?
- Heb jij je wel eens onvrij gevoeld?
- Hoe zou jij kunnen bijdragen aan de vrijheid van anderen?
- Is jouw mening over vrijheid de afgelopen jaren veranderd?
- Sta je, naast Bevrijdingsdag, ook op andere dagen stil bij vrijheid?
Bron: © EGZ en Nationaal Comité 4 en 5 mei