VOW stunt tegen Mariahout, punten blijven in Zijtaart

VOW stunt tegen Mariahout, punten blijven in Zijtaart

De spelers werden verwelkomd met vlaggen en confetti vuurwerk. Veel publiek voor deze wedstrijd van de nummer twee tegen nummer elf van de ranglijst.

Al na vijf minuten kwam Mariahout op voorsprong. In de 18e minuut een mooie goal van Bart van de Oever trok de stand weer recht. Hierna kansen voor beide teams, maar deze werden niet benut. VOW moest bij vlagen alle zeilen bijzetten en veel corners pareren. Maar wist ook gevaarlijk te worden waarvan zeker twee zeer kansrijke situaties.

In de tweede helft bleef VOW sterk spelen en maakte het Mariahout steeds moeilijker. Nadat in de 63ste minuut nog een VOW goal werd afgekeurd, telde deze in de 65ste minuut wel, wederom van Bart v.d. Oever 2-1. In de 70ste minuut scoorde VOW nogmaals. Vanuit een prachtige pass van Sander, wist Bart zijn derde doelpunt te scoren.

VOW bleef geconcentreerd voetballen en ondanks nog een tegen goal in de 76ste minuut, wist het de overwinning binnen te halen. Drie zeer belangrijke punten uit deze zeer sportieve en spannende derby!

‍VOW heeft de komende weken nog een zwaar programma. Volgende week uit om 14:30 uur naar koploper Nijnsel, die na vandaag het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan. Daarna volgen nummer twee Avesteijn en nummers 8 en 9 Essche Boys en Irene.

Alle steun van de supporters is welkom en hard nodig om de laatste wedstrijden goed door te komen. Het gat voor rechtstreekse degradatie is na vandaag wel groter, maar het blijft spannend. VOW heeft nu 24 punten en de eerste veilige plaats zonder nacompetitie heeft 26 punten. Geen gemakkelijke opgave, want ook de concurenten zullen alles proberen om nacompetitie te ontlopen.

Vrouwen op kampioenskoers

Vrouwen 1 blijft strak op koers om kampioen te worden. Vandaag werd met maat liefst 7-0 gewonnen van NLC'03. Volgende week wederom NLC'03 maar nu uit om 12:00 uur in Lith.

logo zijtaart.nl