VOW speelt 3-3 gelijk in jubileumwedstrijd tegen FC Rebellen

VOW speelt 3-3 gelijk in jubileumwedstrijd tegen FC Rebellen

Het herenteam van VOW Zijtaart speelt een sportief potje voetbal tegen ex-prof voetballers van FC Rebellen tijdens de jubileumwedstrijd op Hemelvaartsdag. Één van de vele festiviteiten om het 75-jarige bestaan van de voetbalclub te vieren. De pot werd toch nog zwaar bevochten en liet een behoorlijke dosis strijdlust zien vanuit beide team. De jongens van VOW stonden hun mannetje tussen een bult aan professioneel voetbalgeweld van FC Rebellen, met oud-speler van PSV Luc Nilis die zijn jongens van FC Rebellen aanvoerde. Het eerste doelpunt kwam van Jos Hooiveld die ooit debuteerde bij sv Heerenveen. Met een 0-1 gaan de teams de rust in.  Revanche komt er van VOW-speler Stein Klein Breteler die kort na rust de gelijkmaker maakt. Na een paar felbestreden duels komen de rebellerende ex-profs op 1-2 te staan door een doelpunt van Geert den Ouden. Het spel lijkt gespeeld wanneer Yuri Cornelisse de 1-3 scoort voor de voormalig profvoetballers.  

‘Man of the Match’

Voor eer en trots zetten de Zijtaartse spelers alles op alles en vechten zich sterk terug. Het is Stan van der Heijden, zonder twijfel voor VOW de ‘Man of the Match’, die 2-3 maakt, snel gevolgd door de wedstrijd beslissende 3-3. Daarmee eindigt de vriendschappelijke jubileumwedstrijd in een mooi gelijkspel. Een keurig resultaat waarmee de derde helft feestelijk ingedronken kan worden.  

Week vol festiviteiten

De jubileumweek van voetbalvereniging VOW Zijtaart staat vol festiviteiten om het 75-jarige bestaan te vieren. Woensdag is afgetrapt met een receptie en reünie. Vrijdag staat nog een sportieve dag voor alle jeugdteams op het programma. Op zaterdag barst een feest los bij de club met artiesten als REPOP, Altijd larstig & Rob Gasd’rop en The Allstarz. Zondagmiddag wordt de ‘oudere’ generatie van VOW welkom geheten op Sportpark De Vonders en getrakteerd op een muzikaal jubileumfeest met een hapje en drankje. 

Bron: © Brabants Dagblad 26 mei 2022

logo zijtaart.nl