VOW Nieuwjaarsspeech

VOW Nieuwjaarsspeech

‍Het was wederom ’n bijzonder jaar!

‍Een jaar waar er in competitieverband nauwelijks gevoetbald is, de gezelligheid langs de lijn en in de kantine helaas ontbrak. De nieuwsjaarsbrunch kon niet doorgaan, geen activiteiten zoals o.a. Mudrun, toernooien en de jaarlijkse BBQ voor alle vrijwilligers. Na een paar wedstrijden met publiek, was het weer snel naar de sfeerloze wedstrijden zonder publiek. Eigenlijk sloten we af zoals we begonnen waren.

Zonder al te veel inkomsten uit de kantine, waren we natuurlijk superblij met al onze vele trouwe sponsoren. Mede dankzij hen, hebben we financieel de kop boven water kunnen houden, maar eigenlijk was het natuurlijk een droevig jaar. Ook mede doordat we het afgelopen jaar afscheid hebben moeten nemen van onze erevoorzitter Cor van der Aa. Na een prachtige afscheidsdienst was het afscheid op de middenstip van ons hoofdveld zeer indrukwekkend en onvergetelijk. Een groot verlies voor familie, Zijtaart en VOW.

Om het jaar snel achter ons te laten, waren we vandaag zo graag begonnen met een gezellig bijeenzijn met de nieuwjaarsreceptie. Maar het is helaas niet zo en zitten we met z’n allen thuis achter de computer of telefoon.

Dat de COVID-19 epidemie nog even zou duren wisten we ergens wel. Maar dat het nog zo lang zou duren en met zoveel impact ook voor de sport, helaas is het toch zo! De afgelopen tijd hebben we als maatschappij te maken gehad met steeds veranderende maatregelen en natuurlijk ook met steeds wisselende maatregelen voor onze voetbalvereniging. Ondanks dat er bijna niet gevoetbald is, hebben onze leden ons niet in de steek gelaten en tellen we meer leden dan in het begin van het jaar en daar zijn we jullie dankbaar voor.

Het was stil op de velden maar onze vrijwilligers hebben zeker niet stil gezeten. Nieuwe dug-outs die geschonken zijn door Promotion, zijn bij veld 3 geplaatst. Dat was de kers op de taart. Hiermee is veld 3 binnen een paar jaar van een knollenveld getransformeerd naar een volwaardig wedstrijdveld, waar vorig jaar de eerste avondwedstrijd met veldverlichting gespeeld werd. De plek waar de fietsen geparkeerd worden, is vergroot. Er zijn 88 zonnepanelen geplaatst om te zorgen dat de vaste energielasten in de toekomst minder zijn. En vele uren zijn besteed aan het organiseren van ons 75 jarig jubileum. Dat heeft geresulteerd in een prachtig programma waar we met z’n allen 5 dagen feest gaan vieren. Dus voor ieder wat wils. Daarvoor wil het bestuur alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor jullie inzet en al jullie werk.

Sport is essentieel om gezond te blijven en goed voor de sociale contacten. Hopelijk kunnen wij met zijn allen dit jaar weer vooruitkijken naar een jaar met een prachtig jubileumfeest en veel meer voetbal.

Het is opvallend hoeveel waarde de overheid hecht aan een centrale positie voor de sportclub. Die zien zij zowel als motor om Nederland weer aan het sporten te krijgen, maar ook als ideaal bindmiddel voor de samenleving, een mogelijkheid zelfs om diepere betekenis aan het leven te geven. Maar die motor staat nu toch echt stil. Laten we hopen, dat deze belangrijke motor eindelijk aangezwengeld wordt, zodat we elkaar weer snel kunnen zien, op en rond de velden.

En voor nu, wensen wij jullie een heel goed, gezond en sportief 2022 toe.

‍Namens het bestuur,
Marcel Zoete

logo zijtaart.nl