VOW maakt zich op voor grootse viering van het 75-jarig jubileum.

VOW maakt zich op voor grootse viering van het 75-jarig jubileum.

75 jaar geleden werd Voetbalvereniging Oranje Wit opgericht door een groepje jongemannen uit de Bloemenwijk. Omdat ze niet bij Blauw Geel’38 terecht konden, besloten ze een eigen voetbalvereniging op te richten. RK Voetbalvereniging Veghel Oranje Wit was een feit. 75 jaar later, en na een fusie met Soffelt, is VOW een florerende vereniging die na vele omzwervingen haar thuisbasis heeft gevonden Zijtaart.

Programma Hemelvaartsweekend

Bij VOW laten ze er geen gras over groeien. Na twee jaar dat het stil op Sportpark de Vonders is geweest, pakken ze groots uit met feesttent op Sportpark De Vonders. “We gaan het groots aanpakken. Het is een bijzonder jaar voor onze vereniging”, zegt Arno Korsten, voorzitter van de Jubileumcommissie. “Wanneer je club 75 jaar bestaat, mag je daar veel aandacht aan besteden. VOW is een hechte vereniging waar iedereen nauw betrokken is bij de club. Daar zijn we natuurlijk super trots op! En met onze activiteiten ter ere van het jubileum gaan we dat nog meer uitstralen”.

De agenda tijdens het Jubileumweekend op 25 t/m 29 mei 2022 is overvol. Van jong tot oud en van spelend tot rustend lid, voor iedereen met een oranje-wit hart is wel iets georganiseerd. Op woensdagavond trappen we af met de informele receptie aansluitend met reünie, waarbij in het bijzonder de vrouwenafdeling in het zonnetje wordt gezet vanwege hun 50-jarige bestaan. “We nodigen graag iedereen uit voor de receptie en reünie. Van leden tot oud-leden, maar ook vrijwilligers en mensen die op een of andere manier nauw betrokken zijn of zijn geweest met VOW”, aldus Arno Korsten. De avond is vooral bedoeld om samen herinneren op te halen en elkaar weer te ontmoeten, dit alles met muziek van een dj en een live optreden van een band.

“De idolen uit je jeugd” FC De Rebellen

Op donderdag zijn de vrouwen- en herenselectie aan de beurt. De vrouwen spelen om 13.00 tegen een team van oud speelsters die de afgelopen 50 jaar bij VOW hebben gevoetbald. Om 15.00 uur trapt de herenselectie af tegen het team FC de Rebellen. Spelers die al hebben toegezegd te komen zijn: keeper Dennis Gentenaar, spelers Andy vd Meijde, Theo Lucius, Gertjan Verbeek, Pascal Bosschaart of Luc Nilis, Patrick Ax, Regillio Vrede; Ali Boussaboun; Tommie vd Leegte; Jos Hooiveld; Geert den Ouden; Arno Arts; Geoffrey Prommayon en Romano Denneboom. Het team wordt gecoacht door Jack de Gier of Sjaak Polak. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter: Roelof Luinge. Na afloop is er voldoende gelegenheid om op de foto te gaan met de idolen uit je jeugd en aansluitend is er een gratis toegankelijke feestavond.

Vrijdag staat geheel in het teken van activiteiten voor de jeugdteams van VOW en zaterdag middag zijn de seniorenteams aan de beurt.

Feestavond met optredens van REPOP, ALTIJD LARSTIG & ROB GASD'ROP en THE ALLSTARZ

Zaterdagavond is er een grote feestavond (18+) met optredens van onder andere REPOP, ALTIJD LARSTIG & ROB GASD'ROP en THE ALLSTARZ. Samen gaan ze er een knalfeest van maken om nooit te vergeten! Deze feestavond is voor iedereen toegankelijk uit Zijtaart, Veghel en omgeving.

Ouderenmiddag

Zondagmiddag sluiten we het Jubileumweekend af met een muzikale middag voor de wat oudere generatie, onder het genot van een heerlijke lunch. Ondertussen kan er geluisterd worden naar een optreden van de Brabantse troubadour Tonny Wijnands. Deze middag is toegankelijk voor iedereen uit Veghel, Zijtaart of omstreken.

Op www.vow.nl staat alle informatie over het jubileumweekend en de mogelijkheid om kaartjes te kopen voor de jubileumwedstrijd tegen FC de Rebellen, de grote feestavond en de ouderenmiddag. VOW hoopt iedereen te mogen begroeten om samen dit jubileum te vieren in de feesttent op Sportpark De Vonders.

Bron: © VOW jubileum commissie 23 mei 2022

2022 05 24 Programma VOW jubileum weekend Zijtaart

logo zijtaart.nl