VOW kijkt terug op geslaagd jubileumweekend

VOW kijkt terug op geslaagd jubileumweekend

VOW vierde het afgelopen weekend het 75-jarige jubileum, een sportief feest dat het hele Hemelvaartsweekend duurde en zowel voor jong als oud een bijzondere happening was met tal van festiviteiten.

Afgelopen woensdag werd het jubileumweekend afgetrapt met de receptie met aansluitend reünie. Tijdens deze receptie werd het jubileumboek onthuld en werd de commissie in het zonnetje gezet. Dit prachtige boek is vanaf nu verkrijgbaar voor €13,50 (kostprijs) in de kantine van VOW. Onder het genot van een live optreden van de band Red Cars werd het een gezellige avond waar er flink gedanst werd.

Donderdagmiddag nam de huidige vrouwenselectie het op tegen een team van oud speelsters vanwege het 50-jarig bestaan van de vrouwenafdeling. De wedstrijd met 8-4 gewonnen door de huidige vrouwenselectie.

Daarna was het de beurt aan de herenselectie van VOW, die een sportief potje voetbal speelde tegen de ex-prof voetballers van FC De Rebellen. De pot werd zwaar bevochten en liet een behoorlijke dosis strijdlust zien vanuit beide teams. De jongens van VOW stonden hun mannetje tussen een bult aan professioneel voetbalgeweld van FC De Rebellen, met oud-speler van PSV Luc Nilis die zijn jongens aanvoerde. Het eerste doelpunt kwam van Jos Hooiveld die ooit debuteerde bij sv Heerenveen. Met een 0-1 gaan de teams de rust in. Revanche komt er van VOW-speler Stein Klein Breteler, die kort na rust de gelijkmaker maakte. Na een paar fel bestreden duels komen de rebellerende ex-profs op 1-2 te staan door een doelpunt van Geert den Ouden. Het spel lijkt gespeeld wanneer Yuri Cornelisse de 1-3 scoort voor de voormalig profvoetballers. Voor eer en trots zetten de VOW-ers alles op alles en vechten zich sterk terug. Het is Stan van der Heijden, zonder twijfel voor VOW de ‘Man of the Match’, die 2-3 maakt, snel gevolgd door de wedstrijd beslissende 3-3. Daarmee eindigt de vriendschappelijke jubileumwedstrijd in een mooi gelijkspel. Een keurig resultaat waarmee de derde helft feestelijk ingedronken kan worden.

Vrijdag stond in het teken van de jeugd. In de middag waren er verschillende spelen tijdens de Voetbalzeskamp. Deze werd gevolgd met een disco in de feesttent met een stoelendans, mini-playbackshow en meer! Een geslaagde dag voor alle jeugdleden van VOW.

Zaterdagmiddag startte om 14.00 uur het voetbalmix toernooi. Dames en heren werden gemixt in teams. Aansluitend vond de feestavond plaats waar de band Repop de voetjes van de vloer wist te krijgen. De avond werd afgesloten door de dj duo’s The Allstarz en Altijd Larstig en Rob Gasd’rop. Een geslaagd avond met meer dan 400 bezoekers uit Zijtaart en omgeving.

Zondag werd het jubileumweekend afgesloten met een ouderenmiddag. Onder het genot van een heerlijk kom soep, worstenbroodjes en broodjes. De sfeer zat er goed in en er werd flink meegezongen met troubadour Tonny Wijnands. Tijdens deze middag werden verschillende mensen in het zonnetje gezet door het bestuur van VOW. Bij een bijzonder moment is het gepast, om bijzondere mensen in het zonnetje te zetten. Zo werden Cor Vissers, Toon Cissen, Mari van Helvoort, Wilhelmien vd Heijden en Anja vd Rijt benoemd tot Lid van verdiensten. Daarnaast werd Toine Adriaans, VOW-er in hart en nieren, benoemd tot Erelid van VOW.

Het bestuur van VOW kijkt terug op een zeer geslaagd jubileumweekend en wil alle vrijwilligers, met name de jubileumcommissie en jubileumvoorzitter Arno Korsten, bedanken voor het mogelijk maken van dit onvergetelijke feest.

Bron: © bestuur van VOW 30 mei 2022

logo zijtaart.nl