Voorleeskampioen van Meierijstad komt uit Zijtaart

Voorleeskampioen van Meierijstad komt uit Zijtaart

Wat zijn we trots, we hebben er weer een echte kampioen in het dorp bij. Na de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd, was het vrijdag 4 februari tijd voor de grote finale in de Veghelse Bibliotheek. De vier finalisten uit Meierijstad, Yente Kayim van De Tuimelaar in Veghel, Tren Hoefnagel van Edith Stein in Zijtaart, Jelle Scheepers van De Kienehoef in Sint-Oedenrode en Jill Savelkouls van De Vossenberg in Schijndel namen het tegen elkaar op in een zinderende finale. En onze Tren kwam daarbij als winnaar uit de bus.

Tijdens het beraad van de driekoppige jury, bestaande uit Lia Verhagen (voormalig leerkracht en voorleesexpert), Sonja van den Heuvel en Fieke Huijbregts (beiden de Bibliotheek Meierijstad), werd unaniem de  winnaar gekozen. Het was geen makkelijke beslissing volgens de jury. “Allen hebben fantastisch voorgelezen, maar Tren sprong er voor ons uit door zijn enthousiasme en geweldige inlevingsvermogen in de karakters van het boek. Hij bracht de personages echt tot leven”, aldus Fieke.

Tren mag als Meierijstadse winnaar door naar de regionale finale. Hij leest daar zijn zelfgekozen fragment uit Matilda van Roald Dahl voor. De feestelijke gebeurtenis vindt plaats op 12 maart in het theater in Goirle. Naast eeuwige roem en een ticket voor de volgende ronde, wint Tren ook een boekenpakket van Boekhandel Schellen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

Bron: © Omroep Meierij 4 februari 2022

logo zijtaart.nl