Volop schaatsplezier bij Ruitersport Zijtaart

Volop schaatsplezier bij Ruitersport Zijtaart

Het is voor de tweede keer dat de Zijtaartse vereniging haar vernieuwde paardrijbak in gebruikt heeft als natuurijsbaan om lekker op los te gaan. Ze zijn er vorig jaar mee begonnen, dat was echt een groot succes en nu weer gezien de drukte. Vooral veel kinderen gingen woensdagmiddag al erg graag het ijs op. Het voorbereiden en maken van de ijsbaan afgelopen vrijdag en zaterdag was dankzij de inzet van vrijwilligers een koud kunstje. Onder het zand in de bak ligt een zeil, dat het water tegenhoudt als in een badkuip. Daarna is er ongeveer tien centimeter water ingespoten, waarna de vorst zijn werk deed. Gezien de weersverwachtingen is het de vraag hoe lang er nog geschaatst kan worden, maar tot en met vrijdag moet het zeker goedkomen.

 

Heerlijk natuurijs

Het ijs is voor buitenstandaarden perfect op dit moment. Ruitersport Zijtaart hoopt hiermee veel mensen, zeker ook kinderen, een plezier te doen. De entree is bewust gratis. Niet alleen vanuit het dorp, ook uit de wijde omgeving komen liefhebbers, zoals uit Nuenen en Beek en Donk. Zoiets gaat snel rond in schaatsapps. Het aantal positieve reacties is heel erg groot dus we willen dit heel graag vaker doen aldus voorzitter Peter van Asseldonk. Het is bovendien mooie pr voor de club.

De ijsbaan is in totaal zo'n 45 bij 70 meter groot, ruimte genoeg dus om een mooi rondje te schaatsen. Ook is hij verlicht, dus kan er in de avond ook nog geschaatst worden. De enige onzekere factor is het weer want het lijkt er op dat het schaatsen volgende week weer omslaat in zwemmen.

Bron: Ruitersport Zijtaart 10 november 2024

 

logo zijtaart.nl