Vierhonderd deelnemers bij de 24 uur van Zijtaart

Vierhonderd deelnemers bij de 24 uur van Zijtaart

Eenmaal in de 2 jaar organiseert Evenementen Groep Zijtaart de 24 uur van Zijtaart. Meer dan 400 deelnemers stonden zaterdag 11 januari om 15.00 uur te trappelen om met de 4de editie te kunnen starten.

Uitgebreide reportage 24 Uur van Zijtaart

In veel dorpen in de omgeving wordt er een dorpskwis georganiseerd, maar Zijtaart biedt meer. De 24 uur van Zijtaart is hier een voorbeeld van en is vrijwel uniek in zijn soort. Dus hier geen avondvullende dorpskwis zoals in andere dorpen en steden wordt gehouden. Gedurende een etmaal strijden de 18 teams tegen elkaar. Naast de kwis die de teams thuis maken, werd zaterdagmiddag een spellencircuit gehouden. In de nacht en op zondagochtend en -middag wisselen verschillende opdrachten elkaar af. De ene keer een individuele opdracht die men thuis oplost terwijl men voor een andere opdracht weer op pad moet. Wat er allemaal op hun pad komt? een groepsfoto maken van een circusact, een geheime opdracht voor 1 teamlid, een lib dup maken, een pubkwis om 06.00 uur en een stokpaardenrace. Zondagmorgen om 11.00 uur voert iedere groep een dansmariekes-act op in het Dorpshuis. Om 13.00 uur vertrekt vanaf Broks Bloemen een bruidsstoet met 18 bruidsparen door Zijtaart. Die eindigt bij Het Dorpshuis waar ze onecht verbonden worden. Om 14.00 uur is het laatste spel, de welbekende Honeymoon kwis, waarbij de teams tegen elkaar strijden.


Tijdens een feestavond op zaterdag 15 februari wordt het winnende team bekend gemaakt. Dat betekent 2 jaar lang eeuwige roem en ergens een wisselbeker op de schouw.

Bron: Omroep Meierij 11 januari 2020

logo zijtaart.nl