Verzamelbeurs Zuid Nederland verhuist van Eerde naar Zijtaart

Verzamelbeurs Zuid Nederland verhuist van Eerde naar Zijtaart

Ruim 50 jaar hield de afdeling Zuid-Nederland van De Verzamelaar de verzamelbeurzen in Eerde. Maar vanaf 28 januari is het dorpshuis in Zijtaart het nieuwe onderkomen voor de maandelijkse verzamelbeurs.  Gemeenschapshuis De Brink in Eerde is dit jaar tijdens alle schoolvakanties gesloten is, waardoor er maar zes keer per jaar een verzamelbeurs kon worden gehouden. De organisatie heeft daarom besloten voor een andere locatie te kiezen.

De eerste beurs is op zondag 28 januari in het dorpshuis aan de Pastoor Clercxstraat 50 in Zijtaart. Deze keer houdt Theo Schelle uit Geffen een tentoonstelling met zijn miniatuur Efteling gebouwen. Naast het Anton Pieckplein heeft Schelle ongeveer 30 verschillende Efteling gebouwen in miniatuur gemaakt, onder andere het kasteel van Assepoester en Sneeuwwitje, het huis van Vrouw Holle, van de oma van Roodkapje en van Pinokkio.
 

De beurs is geopend van 9.00 tot 12.00 uur, entree is gratis en voor iedere bezoeker is er een aardigheidje.

Gezocht verzamelaars die hun verzameling tentoon willen stellen

De verzamelbeurs is altijd op zoek naar verzamelaars die hun verzameling een keer tijdens een beurs tentoon willen stellen. Daarvoor zijn wij op zoek naar verzamelaars die in een straal van maximaal 50 kilometer rondom Uden wonen en die hun verzameling tentoon willen stellen. U hoeft geen lid te zijn van de Verzamelaar. U hoeft ook geen regelmatige bezoeker van onze verzamelbeurs te zijn. Wij vinden het toch leuk als u uw verzameling tentoonstelt.

Wij kunnen er helaas geen vergoeding voor geven. Wat wij er wel voor geven is aandacht en publiciteit voor uw verzameling en als dat mogelijk is een kleine aanvulling op uw verzameling. Voor uw tentoonstelling kom ik graag bij u langs om enkele foto’s te maken van uw verzameling en om het verhaal achter uw verzameling te horen. Ongeveer 2 weken voor uw tentoonstelling komt er dan een artikel van twee pagina’s over uw verzameling in De Verzamelaar te staan. Neem hier contact op als u een leuke verzameling heeft die u tentoon wilt stellen.

Bron: © Verzamelbeurs Zuid Nederland 22 januari 2024

logo zijtaart.nl