Verzamelbeurs met een tentoonstelling van paardenmedailles

Verzamelbeurs met een tentoonstelling van paardenmedailles

Op zondag 25 februari organiseert de afdeling Zuid-Nederland van ‘De Verzamelaar’ een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in het Dorpshuis in Zijtaart. Deze keer houdt Harrie van den Broek uit Schijndel een tentoonstelling met zijn verzameling paardenmedailles.

De vader van Harrie had vroeger een aantal Belgische knollen. Met deze paarden ging hij regelmatig naar de paardenmarkt in ’s Hertogenbosch. Daar won hij ook wel eens prijzen met zijn paarden. In die tijd werden nog hele mooie medailles uitgereikt. Harrie en zijn broer maakten voor hun vader een mooie lijst waar de medailles in kwamen te hangen. Die verzameling medailles is naar de broer van Harrie gegaan. Maar toen Harrie op een rommelmarkt ook een paar van zulke medailles tegenkwam besloot hij die mee te nemen. Zo begon hij zijn eigen verzameling. Soms lagen de medailles op rommelmarkten tussen de ijzerwaren en gereedschappen en vaak waren ze zo vies dat er amper nog te zien was wat de afbeelding was. Harrie poetste ze thuis mooi op en borg ze netjes op in een paar speciale kastjes. Nu is het een schitterende verzameling om te zien.

Als u belangstelling heeft voor deze verzameling, kom dan eens een kijkje nemen op de verzamelbeurs in Zijtaart. De entree is gratis. Neem ook eens een kijkje op onze website, als u meer wilt lezen over deze verzameling of de verzamelbeurs. Op deze site staat een uitgebreid verhaal.

Heeft u zelf een leuke, bijzondere of een gewone verzameling die u wel eens aan anderen wilt laten zien? Neem dan vrijblijvend contact op met Hannie van Duijnhoven via (06) 137 29 837 of stuur een e-mail. U hoeft geen regelmatige bezoeker van de verzamelbeurs te zijn om te kunnen tentoonstellen.

De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 25 februari van 09.00 tot 12.00 uur in het Dorpshuis, Pastoor Clercxstraat 50, 5465 RJ Zijtaart (Veghel). Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen, o.a. van supermarktacties zoals de stickers van Plus en AH, maar ook voor ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels, speelkaarten, pennen, sigarenbanden, suikerzakjes, sleutelhangers, stripboeken, speldjes, theezakjes, winkelwagenmunten en nog veel meer kunt u op de verzamelbeurs goed slagen. De entree van de verzamelbeurs is gratis. 

Bron: © Verzamelbeurs 20 februari 2024

logo zijtaart.nl