Veroorzaker ongeluk op Corsica ook in hoger beroep veroordeeld

Veroorzaker ongeluk op Corsica ook in hoger beroep veroordeeld

Hij was dronken, reed minstens 120 waar 50 is toegestaan en zocht intussen naar een aansteker in zijn auto. Een 30-jarige beroepschauffeur uit Culemborg leek twee jaar geleden in Veghel bijna op zoek naar ellende. En die ellende kreeg hij. Op de Corsica, tussen Zijtaart en Veghel, haalde hij in een onoverzichtelijke bocht in en verloor daarna de macht over het stuur. Hij botste met zijn VW Golf frontaal op een tegenligger, een Peugeot 107. De bestuurster van deze auto raakte bij het ongeluk zwaar gewond en is na twee jaar nog altijd niet volledig hersteld.

 

Straf blijft onveranderd

De Culemborger werd eerder door de rechtbank al veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf en een rijontzegging van twee jaar. Hij ging tegen dit vonnis in hoger beroep, maar kreeg van het gerechtshof dezelfde straf. Ook het hof rekent het de man zwaar aan dat hij met zijn roekeloze handelen de verkeersveiligheid ernstig in gevaar heeft gebracht. Zeker van een beroepschauffeur mag een grotere verantwoordelijkheid worden verwacht.

De verdachte stelde in hoger beroep dat hij wel degelijk van zijn fouten heeft geleerd. Hij zocht begeleiding en werkt inmiddels weer als nachtchauffeur.

logo zijtaart.nl