Verkeerssituatie Corridor-Corsica is ‘wachten op een ongeluk’

Verkeerssituatie Corridor-Corsica is ‘wachten op een ongeluk’

Dorpsraad Zijtaart maakt zich zorgen over de huidige verkeerssituatie bij de rotondes die de Corridor verbinden met de Doornhoek en Corsica. Tijdens de spitsuren staat het verkeer vaak vast, wat leidt tot onveilige momenten.  Volgens Joop Versantvoort van Dorpsraad Zijtaart gaat het regelmatig bijna mis. We hebben in een korte periode 95 bijna-ongelukken waargenomen. Dit waren voornamelijk fietsers die in de drukte moesten oversteken en mensen die bij de bushaltes over de weg moesten.”

Versantvoort is van mening dat de gemeente snel in actie moet komen, maar vreest dat dit niet gaat gebeuren: “Er zijn nu verkeersstudies, maar het laat op zich wachten tot er beslissingen genomen gaan worden. Waarschijnlijk duurt het dan nog jaren voordat we verder zijn.” Zelf heeft Versantvoort een aantal suggesties: “Ik ben geen verkeersdeskundige, maar het lijkt mij nodig om de weg te verbreden en daarnaast of een rotonde, of een stoplicht te plaatsen bij de oversteken richting de Doornhoek.”
 
De gemeente heeft laten weten dat het binnenkort de bebording en markeringen op de weg wil gaan verbeteren. Voor de lange termijn staan er nog geen veranderingen op het programma. Ook gaat de gemeente de voorrangsregels op beide oversteekplekken niet gelijk maken, aangezien het de CROW-regels aan wil blijven houden. Dit om de eenduidigheid met de rest van Nederland te behouden. Het lijkt er dus op dat de weggebruikers met gepaste voorzichtigheid deze oversteekplekken moet blijven gebruiken.
 
Bron: © Omroep Meierij en Dorpsraad Zijtaart 25 april 2024
 
logo zijtaart.nl