Verkeersmarkt: Senioren veiliger op weg in toenemende verkeersdrukte

Verkeersmarkt: Senioren veiliger op weg in toenemende verkeersdrukte

Met als thema Veilig de weg op is iedere 50-plusser op vrijdagmiddag 22 september om 13:30 welkom op de verkeersmarkt in Veghel. Het gratis evenement wordt georganiseerd door de Seniorenraad Meierijstad (SRM) en vindt plaats in en nabij dans- en zalencentrum Van de Burgt aan het Prins Willem Alexander Sportpark 5 in Veghel.

Deskundigen van o.m. de politie en Veilig Verkeer Nederland vertellen en adviseren over onderwerpen als ‘Veilig de weg op met de auto’, ‘Veilig onderweg met de scootmobiel’ en hoe kun je het veiligst gebruik maken van je elektrische fiets. Is er bij u een vorm van angst om auto te rijden of te fietsen, en u zou dat toch weer willen gaan doen, juist dan moet u deze verkeersmarkt bezoeken.

Aansluitend op het formele deel van het programma (1,5 uur), kunnen bezoekers in de zaal van Van de Burgt langs de informatiekramen van onder meer lokale leveranciers van scootmobiel, fietsen en helmen, en Veilig Verkeer Nederland (VVN), Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR), de Seniorenraad Meierijstad (SRM) en de gemeente Meierijstad. Op het buitenterrein staan een vrachtwagen en tractor met aanhanger, waarvan de chauffeurs u graag informeren over hun ervaring met dode hoek en andere risico’s.

Tijdens deze middag kunt u zich tevens aanmelden voor gratis cursussen, die op latere data worden gegeven, om nog veiliger en flexibeler mee te doen in het verkeer. Bij binnenkomst ontvangt u per persoon twee consumptiebonnen voor drankjes en een lekkernij. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Gezien de verwachte belangstelling voor de verkeersmarkt in Veghel, dienen belangstellenden zich voor 17 september 2023 op te geven via een van de volgende mogelijkheden:

  1. Stuur een e-mail met uw naam, adres, telefoonnummer en aantal personen bij voorkeur naar
  2. of naar M. van Eert, Krijtenburg 13 in Zijtaart ()

Inschrijving is op volgorde van binnenkomst,  vol is vol.

logo zijtaart.nl