Verhuizing van groothandel Zanten duurt een heel weekend

Verhuizing van groothandel Zanten duurt een heel weekend

Pakweg honderd medewerkers helpen technische groothandel Zanten dit weekeinde van de Kennedylaan naar het nieuwe pakhuis aan de Doornhoek in Veghel. 

De verhuizing van technische groothandel Zanten is een ‘gigantische onderneming’, zegt Sanne Klaassen, die de verhuizing coördineert. ,,Zestig personeelsleden uit Veghel en tientallen van de andere vestigingen in het land waren bereid om een steentje bij te dragen.” 

Rondom de klok

Het is zo'n grote klus dat rondom de klok wordt verhuisd. ,,Zowel de dag- als nachtdiensten zijn ingevuld", vertelt Klaassen. Personeel is donderdagavond begonnen en staat tot maandagmiddag ingepland. 

,,De materialen komen op de nieuwe locatie aan de Doornhoek in zogeheten Modula-liften te liggen: liften van tien meter hoog met negentig lades. Zo’n 22.000 artikelen die snel lopen, krijgen daar een plekje. 16.000 andere artikelen komen elders in het magazijn." 

Handmatig

De materialen worden de komende dagen opgepikt in het oude magazijn en via de computer aangemeld. ,,Zo weten de medewerkers in welke lade het product in de nieuwbouw moet komen. Het wordt er dan handmatig ingelegd.” 

Het oude pand van Zanten is verkocht aan ‘buurman’ WDP. Het nieuwe pand, dat het hoofdkantoor plus het magazijn herbergt, is energieneutraal. Met zonnepanelen, gigantische isolatie en zonder gas. 

Verbruiksgereedschappen

De Zanten Groep is een industriële toeleverancier van allerlei technische materialen, gebruik- en verbruiksgereedschappen; van lasapparaten en werkbanken tot rolmaten en schroevendraaiers. Het bedrijf is in 1926 in Amsterdam opgericht en is sinds 1945 in Veghel gevestigd.

De officiële opening van het nieuwe pand is vrijdag 27 september.

Bron: Brabants Dagblad 31 augustus 2019

logo zijtaart.nl