Verdeelpunt glasvezel Zijtaart wordt geplaatst

Verdeelpunt glasvezel Zijtaart wordt geplaatst

Het bovengronds verdeelpunt is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk waar alle glasvezels van de woningen in jouw buurt samenkomen. Het bovengronds verdeelpunt, ook wel POP (Point Of Presence) genoemd, ziet eruit als een grote straatkast en verdeelt het glasvezelsignaal naar de woningen. Vanuit het verdeelpunt krijgt jouw woning een unieke glasvezelverbinding.

Op de foto de werkzaamheden aan De Bresser waar een verdeelpunt geplaatst wordt.  Glasvezel voor Zijtaart komt hiermee weer een stap dichterbij.

2021 12 14 Basisstation glasvezel Zijtaart is geïnstalleerd

Wat is een PoP?

Een PoP (Point of Presence) is een verdeelpunt dat het glasvezelnetwerk in de kernen verbindt met het landelijke netwerk. Het is vergelijkbaar met een elektriciteitshuisje: het is een hoofdverdeelstation van waaruit de glasvezelkabels de woonwijken ingaan. Het is een knooppunt in een netwerk, waar zich bijvoorbeeld apparatuur (modems en servers) van een Internetprovider bevinden. Vanuit de PoP komt de glasvezelkabel via eindverdelers uiteindelijk bij de bewoners in de meterkast terecht. De stroomvoorziening naar de PoP wordt door het regionale energienetwerkbedrijf geleverd.

Wist je dat………

  • Er verschillende soorten verdeelkasten zijn.
  • Een hoofdverdeelpunt kan het signaal verdelen naar ruim 3200 adressen.
  • Een verdeelpunt wordt ook wel POP (Point of Presence) genoemd. Adressen die op het verdeelpunt worden aangesloten vallen binnen het zogenoemde 'PoP-gebied'.
  • De grijze kleur van de kast is niet toevallig gekozen. Deze kleur zorgt voor precies de juiste temperatuur in de kast. De verdeelkast komt ook voor in de kleuren donkergroen of steenstrip. In samenspraak met de gemeente wordt de omgevingskleur bepaald.
  • Geluiddempend isolatie materiaal aan de gehele binnenzijde van de kast is aangebracht.
  • De PoP waterdicht is.

Bron: © redactie Zijtaart.nl 14 december 2021

 

logo zijtaart.nl