Veranderingen Regiotaxi Noordoost-Brabant vanaf 1 januari 2024

Veranderingen Regiotaxi Noordoost-Brabant vanaf 1 januari 2024

Regiotaxi Noordoost-Brabant gaat voor de komende 5 jaar een contract aan met Connexxion Taxi Services, met de mogelijkheid tot drie maal te verlengen voor een jaar. Het vervoer wordt uitgevoerd door drie lokale taxibedrijven. Deze vervoerders verzorgen op dit moment ook al het doelgroepenvervoer in onze regio.

Vanaf 1 januari 2024 rijden de volgende taxibedrijven de regiotaxi in Noordoost-Brabant:

  1. Van Driel – Oss, Bernheze (deels), Maashorst, Land van Cuijk
  2. de Meierij – Meierijstad, Bernheze (deels)
  3. van Helvoort – Boekel

Regiotaxi Noordoost-Brabant zorgt ervoor dat de kwaliteit van het vervoer goed blijft.

Duurzaamheid

In het kader van duurzaamheid gaan vanaf 1 januari 2024 de taxibedrijven de huidige voertuigen door elektrische voertuigen vervangen. Per 1 januari 2026 wordt het gehele vervoer zero emissie uitgevoerd.

Nieuwe vervoerspas zonder pasfoto

Om het aanvraagproces voor klanten en gemeenten sneller en gemakkelijker te maken, komen er vervoerspassen zonder pasfoto.

Niet alleen voor mensen met Wmo-indicatie

Regiotaxi Noordoost-Brabant is een samenwerkingsverband tussen zes gemeenten uit de regio Noordoost-Brabant en de provincie Noord-Brabant. In deze regio verzorgt Regiotaxi Noordoost-Brabant voor de gemeente Bernheze, Boekel, Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill & Sint Hubert, Sint Anthonis) Maashorst (Uden en Landerd) Meierijstad en Oss deur tot deur vervoer voor mensen met een Wmo-indicatie.

Daarnaast verzorgt Regiotaxi Noordoost-Brabant voor de provincie deur tot deur vervoer wanneer binnen 10 minuten loopafstand geen reguliere OV-verbinding voor handen is. Reizigers kunnen dan, als vorm van openbaar vervoer, gebruik maken van de regiotaxi. Deze “OV-reizigers” kunnen zowel met als zonder regiotaxipas reizen.

Bron: © Gemeente Meierijstad 4 oktober 2023

logo zijtaart.nl