Veghel centrum deels afgesloten wegens werkzaamheden

Veghel centrum deels afgesloten wegens werkzaamheden

In het centrum van Veghel staan er een aantal werkzaamheden op de planning. Zo is Brabant Water op maandag 19 september gestart met de werkzaamheden in de Molenstraat, tegenover Rijkers, en daarna in de Stationsstraat. De werkzaamheden nemen in totaal twee weken in beslag.

Wat gaat er precies gebeuren?
Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat Brabantwater bezig is in het centrum van Veghel de waterleiding te vernieuwen en op enkele plaatsen vervangt Enexis stukken gasleiding. De werkzaamheden zijn al in juli gestart (onder andere op de Molenwieken) en vinden fasegewijs plaats. Tot het einde van het jaar vinden er nog op verschillende locaties in Veghel soortgelijke werkzaamheden plaats. In de periode na de zomervakantie tot en met einde van dit jaar komen Stationstraat, Molenstraat, Zeven Eikenlaan, Iepenlaan en Gasthuisstraat aan de beurt.

Welke wegen worden wanneer afgesloten?
Op 19 september start Brabant Water met de werkzaamheden in de Stationsstraat. De werkzaamheden nemen in totaal twee weken in beslag. De afsluitingen staan ter plekke aangegeven, evenals de omleidingsroutes. Na kantoortijden zal dagelijks de rijbaan en aan één zijde het voetpad weer vrijgegeven worden om de overlast te beperken. Afsluitingen en omleidingen zijn ook altijd in Melvin te vinden.

Leveren de werkzaamheden in combinatie met de kermis in Veghel geen verkeersinfarct op?
Er is rekening gehouden met de gedeeltelijke overlap in de tijd en het blijft goed mogelijk om door Veghel te rijden. Ook de afsluiting in verband met de kermis is te raadplegen via Melvin. Er is geen omleiding voor de kermis ingesteld omdat voor de eenrichtingsweg voor het Stadhuis gedurende de kermisperiode twee richtingen is toegestaan.

Bron: © Stadskrant Veghel 19 september 2022

 
logo zijtaart.nl