Veelbesproken buitenbak Ruitersport Zijtaart is klaar

Veelbesproken buitenbak Ruitersport Zijtaart is klaar

Ruitersport Zijtaart heeft de nieuwe buitenbak in gebruik genomen. Daar is veel over te doen geweest omdat de vereniging zichzelf achtergesteld voelde. De gemeente gaf dat toe en op Eerste Pinksterdag mag wethouder Coby van der Pas de bak officieel openen.

Aanvankelijk kreeg Ruitersport Zijtaart geen geld van de gemeente voor een buitenbak. Toen de paardensportvereniging in Sint-Oedenrode wel geld kreeg, trokken ze in Zijtaart aan de bel. Het verschil was, volgens burgemeester en wethouders, dat de bak in Rooi voor algemeen gebruik was en de bak in Zijtaart alleen door Ruitersport Zijtaart zou worden gebruiken.

Voor algemeen gebruik

Na een paar stevige brieven over en weer konden de paardensportliefhebbers in Zijtaart het gemeentebestuur ervan overtuigen dat ook de bak in Zijtaart voor algemeen gebruik was. Uiteindelijk kreeg ook die vereniging een bijdrage.

Vrijwilligers hebben de laatste tijd hard gewerkt om de bak te realiseren. Ruitersport Zijtaart beschikt nu over een grote binnenbak en een buitenterrein van 45 x 70 meter. Samen met de eb en vloed bodem zorgt dat voor een unieke locatie, volledig bij de tijd om wedstrijden te organiseren. Naast dressuurwedstrijden zal er met Pinksteren ook een springwedstrijd plaatsvinden.

Bron: Omroep Meierij 5 april 2021

logo zijtaart.nl