Uitslag Zijtaartse Biljartkampioenschappen 2022

Uitslag Zijtaartse Biljartkampioenschappen 2022

De jaarlijkse kampioenschappen zijn weer voorbij. Er was met 61 enthousiaste biljarters en hun publiek een mooie opkomst. Wij van de organisatie  hopen dat deze opkomst in de toekomst blijft of zelfs groeit.

De vrijdagavond in Kleijngeld begon met de finale in de B-klasse. Deze ging tussen Jan vd Berg (21 car.) en Henri v Dommelen (31 car.). De wedstrijd begon voor beide met 2 missers. Daarna begon men punten te maken met voor Jan in beurt 6 een knappe serie van 5 caramboles. Henri kon in caramboles bij blijven maar kon het verschil van 10 caramboles in eerste instantie niet overbruggen. Na 24 beurten was de stand 16- 24 en had Henri het verschil bijna weggewerkt. Jan wist in de 25ᵉ beurt nogmaals een knappe serie van 4 caramboles te maken. In de 27ᵉ beurt maakte hij ook zijn laatste carambole. Henri bleef steken op 27 caramboles, waarmee Jan zich kampioen mag noemen in de B-klasse.

De strijd in de A-klasse ging tussen Martijn vd Rijt (40 car.) en Theo v Eert (45 car.). Tot de 10ᵉ beurt was het een gelijk opgaande strijd en had Martijn met 13-10 een lichte voorsprong. Vanaf dat moment begon het bij Theo te lopen en met series van 10, 6 en 5 caramboles was het in een mum van
tijd 32-16 in het voordeel van Theo. Het geluk zat Martijn niet mee of waren het misschien toch de zenuwen die parten speelden? Theo had daar echter geen boodschap aan. Had Theo de dag ervoor nog verloren van Martijn, nu liet hij zien dat hij de beste was en met 45-30 in 24 beurten is hij de terechte kampioen in de A-klasse.

De finale om het algehele kampioenschap ging tussen Toon Verbruggen (90 car.) en Martijn vd Rijt (40 car.). Een spannende finale was het niet, wel een hele korte. De zenuwen bij Martijn waren verdwenen. In 13 beurten en met een slotserie van 11 caramboles liet hij zien dat niet alleen nu, maar ook in de toekomst met hem rekening moet worden gehouden. Voor Toon was in deze finale slechts een figurantenrol weggelegd, hij bleef steken op 23 caramboles. Martijn schreef met 13 beurten ook de kortste partij van het toernooi op zijn naam en mag zich terecht de nieuwe biljartkampioen van Zijtaart noemen.

Namens de organisatie dank aan café-zaal Kleijngeld en alle deelnemers, tot volgend jaar weer!

De Zwijntjes en Poedelpret

logo zijtaart.nl