Twee lintjes uitgereikt in Zijtaart van de 29 in Meierijstad

Twee lintjes uitgereikt in Zijtaart van de 29 in Meierijstad

Het is de dag voor Koningsdag en dat betekent dat deze ochtend de jaarlijkse lintjesregen plaatsvond in Het Spectrum in Schijndel. Hieronder de twee gelukkigen uit Zijtaart van alle nieuwe gedecoreerde inwoners van Meierijstad.

Mevrouw A.M. (Mieke) Van Boxmeer – Van der Aa (1954) uit Zijtaart
Mieke van BoxmeerMieke is sinds 1976 vrijwilligster en bestuurslid van Buurtvereniging Krijtenburg, waar zij een actieve rol speelt in het ondersteunen en organiseren van buurtactiviteiten. Daarnaast is zij sinds 1979 vrijwilligster bij Carnavalsvereniging De Reigers, waar zij haar steentje bijdraagt aan het vieren van dit feestelijke evenement.
Sinds 2013 zet zij zich in als vrijwilligster bij Motorclub De Jagers te Zijtaart, waar zij onder andere de catering verzorgt en de oversteekplaats bij haar woning bemenst tijdens de halfjaarlijkse motorcrosswedstrijd. Vanaf 2015 is zij ook vrijwilligster bij het Dorpshuis Zijtaart, waar zij haar tijd en energie investeert in het ondersteunen van gemeenschapsactiviteiten.
 
  • 1976 – heden: vrijwilligster bij en bestuurslid van Buurtvereniging Krijtenburg.
  • 1979 – heden: vrijwilligster bij Carnavalsvereniging De Reigers.
  • 2013 – heden: vrijwilligster bij Motorclub De Jagers te Zijtaart. Decoranda verzorgt o.a. de catering en bemenst de oversteekplaats bij haar woning tijdens de halfjaarlijkse motorcrosswedstrijd.
  • 2015 – heden: vrijwilligster bij het Dorpshuis Zijtaart.
 
Mevrouw J.M.A. (Fien) Coppens – Pennings (1956) uit Zijtaart
Fien CoppensFien heeft haar toewijding aan diverse gemeenschapsinitiatieven laten zien. Van 1998 tot 2014 vervulde zij het voorzitterschap van de Katholieke Vrouwen Organisatie en was zij een actieve vrijwilligster.
Sinds 2003 zet zij zich vrijwillig in bij de Lambertuskerk te Zijtaart, waar zij deel uitmaakt van de Parochie-bezoekgroep, zich bezighoudt met het ontwerpen, maken en versieren van het kerkgebouw voor speciale gelegenheden, en wekelijks de kerk schoonmaakt en de kunstwerken poetst. Vanaf 2015 is zij vrijwilligster bij het Dorpshuis Zijtaart, waar zij haar tijd en energie steekt in het ondersteunen van gemeenschapsactiviteiten. Sinds 2018 vervult Fien ook de rol van mantelzorger, waarbij zij haar zorg en aandacht richt op anderen in haar omgeving.
 
  • 1998 – 2014: voorzitter (gedurende 10 jaar ) van en vrijwilligster bij de Katholieke Vrouwen Organisatie.
  • 2003 – heden: vrijwilligster bij de Lambertuskerk te Zijtaart. Decoranda is lid van de Parochie-bezoekgroep; houdt zich bezig met het ontwerpen, maken en versieren van het kerkgebouw voor de speciale feestdagen en is wekelijks in de weer om de kerk schoon te maken en de kerkelijke kunstwerken te poetsen.
  • 2015 – heden: vrijwilligster bij het Dorpshuis Zijtaart.
  • 2018 – heden: mantelzorger.
 
Kijk hier voor een volledig overzicht van alle gedecoreerden.
 
Bron: © Omroep Meierij  26 april 2024
logo zijtaart.nl