Trots van de reigers: al 55 jaar carnavalsoptocht

Trots van de reigers: al 55 jaar carnavalsoptocht

Op 18 februari 2023 hopen we, na 2 coronajaren zonder optocht, dat de 55ste optocht weer door ons prachtige Reigerland zal trekken. Onze optocht is in deze jaren uitgegroeid tot een fenomeen in de regio en voor iedereen in Zijtaart iets waar we erg trots op mogen zijn. Op optochtzaterdag barst Zijtaart bijna uit zijn voegen en is het de gehele dag één groot dorpsfeest.

Ontwenningsverschijnselen

Zal de optocht echter weer zo mooi worden als we “gewend” zijn? Daar zullen we weer met zijn allen de schouders onder moeten zetten! In de coronatijd is veel veranderd; het gehele (Zijtaartse) verenigingsleven merkt dit nog. Iedereen moet zijn draai weer vinden en merken hoe leuk het is om samen dingen voor elkaar te krijgen. Om samen een mooie loopgroep te formeren, om samen creatieve ideeën te ontplooien, om samen een wagen te bouwen. 

Terug naar Samenwerken

Meer dan ooit tevoren merken we dat hetgeen wat we altijd deden niet vanzelfsprekend meer is, meer dan ooit tevoren merken we dat hobby’s veel tijd kosten. Maar ook hebben we gemerkt, dat je eenzaam kunt zijn als we elkaar niet op kunnen zoeken, dat je samen veel plezier kunt hebben en dat je creatieve geest je ook veel ontspanning geeft. Wij hopen dan ook dat jullie dit gemist hebben en dat de 55ste optocht er een gaat worden die we niet meer gaan vergeten. Hiervoor hebben we wel jullie bijdrage als deelnemers weer nodig! De klok is onlangs weer verzet, dus de avonden zijn lang genoeg: We willen elkaar weer enthousiast krijgen voor de optocht!!! Daag elkaar uit om mee te doen met de optocht; zet een pot koffie voor je vrienden en nodig ze uit om ideeën te bedenken, haal de naaimachines weer uit de kast en steek de lampen in de bouwschuren weer aan, maar vooral: zoek elkaars gezelligheid weer op. Alleen SAMEN kunnen we er weer een fantastische optocht van gaan maken.

Hulp in de uitvoering

Mocht je ideeën hebben en er met de uitvoering niet uit komen, door een gebrek aan wat dan ook (materiaal, ruimte, etc): spreek iemand van de optochtcommissie aan, zodat we met je mee kunnen denken. Dit geldt natuurlijk ook voor de kinderen, want uiteindelijk hebben zij de toekomst. Wij zouden het vanuit de optochtcommissie in ieder geval heel erg leuk vinden als je je via dit formulier alvast aanmeldt als je mee gaat doen met de optocht.  Ook alle hulpvragen kun je natuurlijk via het contactformulier stellen want we helpen iedereen graag!

Op naar een geweldige jubileumoptocht!!!!

Optochtcommissie CV de Reigers

logo zijtaart.nl