Tentoonstelling 150 jaar Zijtaart geprolongeerd in het Dorpshuis

Tentoonstelling 150 jaar Zijtaart geprolongeerd in het Dorpshuis

De tentoonstelling die bij gelegenheid van de feestelijkheden rond het 150-jarig bestaan van ons dorp op 18 en 19 juni te zien was in de kerk werd goed bezocht en zeer gewaardeerd. Zo’n 200 historische foto’s afgedrukt op 12 doeken van 3 meter lengte vormden een indrukwekkend overzicht van de ontwikkeling van de parochie en het maatschappelijk leven in Zijtaart vanaf het jaar 1872.

Velen hebben het mogen aanschouwen, maar velen ook niet. De werkgroep vond het bij het opruimen uiteraard wel jammer dat de verzameling slechts 2 dagen getoond kon worden, en dat de doeken nu met een onbestemde toekomst in het dorpshuis werden opgeborgen.

Maar het bestuur van het dorpshuis bracht uitkomst, en biedt de tentoonstellingscommissie de gelegenheid om in de vakantieperiode, als er geen activiteiten in het dorpshuis plaatsvinden, een zaal in te richten als tentoonstellingsruimte. Daar maken we graag gebruik van.

In de weken van 25 juli t/m 4 september op elke dinsdag en vrijdag van 13:00 tot 17:00 in Dorpshuis Het Klooster is iedereen die de tentoonstelling nog niet heeft gezien, of nogmaals wil zien, welkom om deze te komen bezichtigen.

logo zijtaart.nl