Team Hey-Bro is Zijtaarts kampioen Keezen 2023

Team Hey-Bro is Zijtaarts kampioen Keezen 2023

De 9e editie van ons Zijtaarts Keezen toernooi was een èchte voorjaarsklassieker! Veel deelnemers, spanning op de gezichten, alles uitstekend voorbereid in de speelzalen, gretig, en bovenal een uiterst sportieve sfeer! Ons dorpshuis “Het Klooster” was weer vol bezet en de goedlachse vrijwilligers klaar om hun belangrijke deel bij te dragen aan het slagen van dit festijn.

De winnaars

Precies 3 teams wisten ongeschonden door de 5 speelrondes te komen: uniek, want meestal waren dat er meer. Dit keer kon de uitslag vrij gemakkelijk worden vastgesteld: wie de meeste pionnen van de tegenpartij wist af te troggelen zou de winnaar zijn.

Voorafgaand aan de feitelijke prijsuitreiking mochten de VIP-dames de gratis verstrekte lotjes trekken voor de extra prijzen van deze speelavond. Dat gebeurde bekwaam en heel eerlijk! De mooie tegoedbonnen van de ZOV. (Zijtaartse Ondernemers Vereniging) kwamen onverwacht bij o.a. het meest onfortuinlijke team ( game uitslag 20 – 0 ) -nooit vertoond!- het team dat tijd tekort kwam en het team dat als laatste eindigde. Een pleister op de “wonde”.

De wisselbeker

Twan van de Meerakker en Martijn van de Wetering konden de wisselbeker overhandigen aan het zegevierende team:: Hey-Bro (32 pionnen winst) Zij werden onder de bloemen bedolven (sponsoring van Broks bloemen) De Zijtaartse nunnekes volgden (sponsoring door Café Zaal Kleijngeld) en een enorme mand met grutterswaren. Onder luid applaus namen zij dat alles in ontvangst.

Ook team “Maan” (als 2e geëindigd met 23 winstpionnen) en “De Donkies” (met 16 winstpionnen 3e  ) mochten van de heren hun superprijzen mee naar huis nemen.

De grootste winnaar

De grootste winnaar van dit toernooi was de sfeer! Het is een genot om de sportief spelende teams aan het werk te zien: het zorgvuldige delen van de speelkaarten, de opluchting om een pion op te kunnen zetten, of juist de teleurstelling om wéér een beurt te moeten wachten. Onder het genot van een drankje – en soms een hapje – werd enthousiast het spel gespeeld. Grappige opmerkingen of soms een wel heel diepe zucht begeleidden het spel. Vriendelijk wordt de winnaar gefeliciteerd. De pogingen tot omkoping werden resoluut afgewezen en zo kon dit 9e toernooi weer geheel voldaan, in de boeken worden bijgeschreven.

Buurtkeezen: vervolg op 6 oktober.

Bij het dankwoord werd iedereen uitgenodigd om weer deel te nemen aan de buurtkeezen competitie uitgave 2023 – 2024 met de start op 6 oktober a.s. Het organisatiecomité werd – onder daverend applaus – bedankt voor de goede organisatie van het hele keezen gebeuren, waarna het nog lang erg gezellig bleef in de huiskamer!

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Bron: © ZES! van Evenementengroep Zijtaart

logo zijtaart.nl