Taylorbrug 's nachts gedeeltelijk afgesloten voor inspectie

Taylorbrug 's nachts gedeeltelijk afgesloten voor inspectie

In de nachten van dinsdag 29 maart op woensdag 30 maart en van woensdag 30 maart op donderdag 31 maart gelden er verkeersmaatregelen op de Maxwell Taylorbrug in Veghel. Er wordt een halvebaanafzetting toegepast en het gemotoriseerde verkeer wordt door verkeersregelaars begeleid. 

Deze maatregelen gelden beiden avonden / nachten van 19.00 uur tot uiterlijk 06.00 uur. De afzetting is nodig om boringen uit te voeren die onderdeel uitmaken van een technische inspectie van de brug. Later dit jaar worden er onderhoudswerkzaamheden gedaan aan de brug. Welk onderhoud er exact nodig is, hoe lang dit gaat duren en wanneer dit kan worden uitgevoerd, wordt duidelijk na afronding van de inspectie.

Werkzaamheden

De komende onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van het reguliere onderhoud dat Rijkswaterstaat laat verrichten. De werkzaamheden aan de in 1969 in gebruik genomen Maxwell Taylorbrug worden uitgevoerd door aannemer Dura Vermeer. Ze bestaan onder andere uit het vervangen van asfaltverhardingen, voegovergangen, oplegblokken en het herstellen van de leuningen en de geleiderail.

Uiteraard worden omwonenden en belanghebbenden geïnformeerd zodra de exacte werkperiode bekend is. Dan is ook duidelijk welke omleidingen er van toepassing zijn. Hierbij houden we rekening met werkzaamheden die in dezelfde periode worden verricht aan het asfalt vanaf de brug richting de rotonde. Dit wordt gedaan in opdracht van de gemeente Meijerijstad. Het gaat om de rotonde aan de zuidelijke zijde van de brug, richting het bedrijventerrein.

Bron: © Rijkswaterstaat 25 maart 2022

logo zijtaart.nl