Superieure kampioen 10e editie Zijtaarts Keezen Kampioenschap

Superieure kampioen 10e editie Zijtaarts Keezen Kampioenschap

Met 2 bomvolle zalen en ruim 60 deelnemende teams, werd om 19.00u gestart. Enthousiasme volop, zenuwen onder controle, hoopvolle gedachten en vastberaden in de aanpak. Zo kon de 10e keer het Zijtaarts Kampioenschap Keezen van start gaan. Alles kon mooi op tijd starten: van groot belang, omdat de 5 komende partijen "op tijd" gespeeld zouden worden. Geweldig om te zien hoe snel de teams wilden starten; duidelijk waarneembaar aan de rust die opeens was ingetreden. De stemmige achtergrond muziek werd weer hoorbaar. Voor de onrustige zielen werd prachtig gezongen: inspirerend en opwekkend.

De 5 rondes

Voor elke ronde waren 40 minuten geresrveerd. Een geschat getal, waarvan kon worden uitgegaan dat de meeste partijen binnen die tijd gespeeld zouden kunnen worden. Dat bleek wonderwel het geval: slechts bij enkele tafels moest de spelleiding als jury optreden. Het is tijd: laatste ronde geheel uitspelen, eindstand opnemen, ondertekenen en snel naar de wedstrijdleing. Enkele minuten daarna ontstond de bekende deining in de zalen: de nieuwe ronde vroeg om een herplaatsing van de teams. Met het vorderen van de avond kwam er duidelijk meer spanning op de gezichten! Vooral natuurlijk van teams die al een paar keer het spel winnend hadden weten af te sluiten. Sommige teams meenden zeker te weten dat bij éénmaal verlies, de kans op een goede eindplaats verkeken was. Zij zouden eens moeten weten......

De einduitslag

Goed en wel kwart over elf kon begonnen worden met het bekendmaken van de winnende teams. Niet nadat alle deelnemers bedankt werden voor hun deelname en het vriendelijke, gezellige, sportieve en vlotte verloop van deze prachtige speelavond! De sponsoren, Industry Bioscoop, Café Zaal Kleijngeld en Broks Bloemen, werden vriendelijk bedankt voor hun gewaardeerde bijdragen. Ook het team van vrijwilligers van ons dorpshuis werd bedankt: de verzorging was weer als vanouds klantvriendelijk en professioneel! Vanwege het 10-jarige jubileum had "Zes!" bedacht dat het 10e team extra een prijs in ontvangst mocht nemen. Als tegenprestatie werd gevraagd een 4-tal lotjes te trekken uit de tombola. Weer eens 4 teams extra konden blij gemaakt worden met leuke cadeaubonnen van de Zijtaartse Ondernemers Vereniging. Daarna konden de deelnemende teams naar voren geroepen worden die de "grote" prijzen mee naar huis mochten nemen.

De prijzen

De 4e prijs was voor het team "Keez erger je niet!" De 3e prijs - met een hoger aantal overwonnen pionnen - werd: KesClercx, met maar liefst 22 pionnen extra winst! Opvallend: beide teams hadden genoeg aan 4x te winnen om toch voor de hoofdprijzen in aanmerking te komen. De 2e prijs ging naar het team "KZN".
De eerste prijs ging naar het team "A&M" Ajla en Maria Cissen Met de volle winst van de avond en een prachtige persoonlijke score, getooid met bloemen en handen te kort voor de manden met heerlijke artikelen, mét bovendien de wisselbeker: hun avond kon niet meer stuk!

Afronding

Met een stormachtig applaus werd de avond afgesloten, blijkbaar als dank voor de geslaagde feestavond, iedereen voldaan weer naar huis terug, met voor velen ook de vaste gedachte: om op vrijdagavond 4 oktober (St. Franciscus - wereld dierendag) weer terug te komen en opnieuw weer gezellige avonden mee te gaan maken!

Kijk hier voor de volledige uitslag van deze geweldige 10e editie van het Zijtaarts Keezen Kampioenschap

"Zes!" van EGZ. Evenementen Groep Zijtaart.

logo zijtaart.nl